Bu yaz çocukların gönlüne Kur'an nakşedilecek

Bu yaz çocukların gönlüne Kur'an nakşedilecek

Diyanet İşleri Başkanlığınca, "Camiye koşalım, Kur'an ile buluşalım" temasıyla 23 Haziran'da başlayan kurslarda Diyarbakır'da 50 bin, Batman'da ise 15 bin öğrenciye ulaşılması hedefleniyor.

2013-2014 eğitim öğretim döneminin sona ermesiyle Kur'an kurslarına yoğun ilgi gösterilen Diyarbakır'da İl Müftülüğünce bu yıl 573 cami ve Kur'an kursunda eğitime başlandı.
 
Okulların tatile girmesiyle soluğu Kayapınar ilçesindeki Cebeli Nur Camisi'ndeki kursta alan çocuklar Kur'an-ı Kerim'i bir an önce öğrenmek için adeta birbirleriyle yarışıyor.
 
Kur'an-ı Kerim ile namaz, güzel ahlak, Hazreti Muhammed'in hayatı gibi dini bilgilerin verildiği kurslarda öğrencilere kitap seti de hediye ediliyor.
 
Cebeli Nur Camisi imamı Mahmut Beyaz, bu yaz kent merkezindeki 573 noktada Kur'an eğitimi verildiğini ifade ederek, kurslara öğrencilerin yoğun katılım gösterdiğini söyledi.
 
Öğrencilerin Kur'an kursuna ilgisinin Kur'an aşkı ve peygamber sevgisinden kaynaklandığını vurgulayan Beyaz, "Öğrencilerin kurstan tam anlamıyla istifade edebilmesi için velilerden de duyarlılık bekliyoruz. Veliler çocuklarının aldığı eğitimi takip edip, evde tekrar etmelerini sağlarlarsa çocuklar bu eğitimden büyük fayda göreceklerdir" dedi.
 
"Kur'anı öğrenmek için geç kalındığı düşünülmemeli"
 
Beyaz, kurslara katılan öğrencilerin verilen eğitimle Kur'an-ı Kerim'i hakkıyla tanıma fırsatı bulacağına işaret ederek, şunları kaydetti:
 
"Hadis-i şerifte 'Gönlünde Kur'an olmayan insan harabe ev gibidir' deniliyor. Kur'anı öğrenmek için geç kalındığı düşünülmemeli. Bu eğitimi aksatacak gerekçeler meşru görülmemeli. Her zaman Kur'anı öğrenmeye vakit ayırmayı bir kulluk görevi olarak görmeliyiz."
 
Beyaz, öğrencilere eğitimin yanı sıra, "'Dinimizi Öğreniyorum" adlı 3 kitaptan oluşan bir set hediye ettiklerini dile getirdi.
 
Öğrenciler de çok sevdikleri Kur'anı öğrenmek için okullar tatil olur olmaz kurslara kayıt yaptırdıklarını belirterek, Kur'anı öğrenebilmenin mutluluğunu yaşadıklarını anlattılar.
 
Kursta uyuşturucunun zararları anlatılıyor
 
Batman'da da öğrenciler çeşitli noktalarda düzenlenen Kur'an kurslarına yoğun ilgi gösteriyor.
 
İl Müftü Vekili Abdurrahim İnanç, geçen yıl düzenlenen Kur'an kurslarına 11 bin öğrencinin katıldığını, bu yıl hedeflerinin 15 bin öğrenciye ulaşmak olduğunu söyledi.
 
"Her yıl Kur'an kurslarına katılım artıyor. Daha önce Kur'an dersi verilmeyen camilerde dahi onlarca öğrencinin Kur'an eğitimi almaya başlaması çocuklar ve velilerin ilgisini gösteriyor" diyen İnanç, Kur'an eğitimi için camilerin kapılarının çocuklara açık olduğunu vurguladı.
 
İnanç, "Kurslarda çocuklara Kur'an eğitiminin yanı sıra ilkokul çağına kadar inen uyuşturucu kullanımının zararları konusunda da bilgi veriyoruz" diye konuştu.
 
50'yi aşkın öğrencinin Kur'an öğrendiği Şevket Başak Camisi imamı Şirin Altunç da Kur'an eğitimi için her yaştan öğrencinin camilere gelerek Kur'an öğrenmeye çalışmasının renkli görüntüler oluşturduğunu dile getirdi.
 
Kur'an kurslarına katılım artıyor
 
Hal Cami imamı Salih Gültekin, Kur'anı Kerim öğrenmek isteyen öğrencilerin ilgisinin geçen yıla oranla ciddi şekilde arttığını kaydetti.
 
Kur'an-ı Kerim eğitiminin 3 bölümden oluştuğuna dikkati çeken Gültekin, bunların yüzünden okuma, meal ve tecvit olduğunu anlattı.
 
Gültekin, çocuklara duaların yanısıra meallerini de öğrettiklerini ifade ederek, şöyle konuştu.
 
"İmanın ve İslam'ın şartları gibi dini bilgilerin öğretildiği kursta ayrıca ahlak dersi de işleniyor. Peygamberimizin hadisleri doğrultusunda bu eğitimleri çocuklara aktarıyoruz" şeklinde konuştu.
 
Öğrencilerden Fırat Dağ, ilk kez Kur'an eğitimi aldığını ifade ederek, din ve Kur'anla ilgili bilmediklerini öğrenme fırsatı bulduğu kursa katıldığı için mutlu olduğunu belirtti.
 
Şeyma Aslan da yaz tatilini Kur'anı Kerim öğrenerek geçireceğini anlattı.
 
Kursun sonunda gerçekleştirilecek yarışmada dereceye girenlere çeşitli ödüller verileceği belirtildi.
 
AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.