Bu yasağa uymayan yandı

Bu yasağa uymayan yandı

İstanbul'da geçtiğimiz aylarda görülen kuş gribi vakalarına karşı önlem alındı.

 Bakan Eroğlu'nun talimatıyla İstanbul genelinde kara avcılığının yasaklandığı bu süre zarfında av koruma ekipleri kaçak avcılık hususunda sıkı bir denetim yapacak. Yasağa uymayanlar hakkında ise gereken cezalar verilecek.

İstanbul'un Kartal ilçesi Çavuşoğlu Mahallesi'nde 28 Mayıs 2015, Arnavutköy'ün Baklalı Mahallesi'nde ise 3 Haziran 2015 tarihinde kuş gribi vakalarına rastlanmıştı. Kuş gribine karşı acil eylem planı ve ilgili mevzuatın gerekleri ilgili kurumlar tarafından titizlikle hemen uygulanmaya başlandı. Bu çerçevede kuş gribi hastalığından korunmak ve mücadele için yabani kuşlardan kümes hayvanlarına bulaşmanın engellenmesi, yabani kanatlı hayvanlar ile kümes hayvanlarından insanlara bulaşma riskinin elimine edilmesi, salgının daha geniş alanlara yayılmasına karşı en temel unsuru oluşturuyor.

HASTALIĞIN YAYILMASI ÖNLENECEK

Orman ve Su İşleri Bakanlığı da bu hastalığın daha geniş çevrelere yayılmasını önlemek ve bir salgın haline gelmemesi için üzerine düşen görevi yerine getirdi. Bu çerçevede Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu'nun oluru ile 2015 Eylül ayı sonuna kadar kara avcılığı İstanbul ilinde yasaklandı.
Bu karar ile kuş gribinin yaban hayvanlarından insanlara ve evcil hayvanlara bulaşma riski en alt seviyeye indirilecek.

IHA

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.