Bu yarıyıl tatilini, sosyal aktivite ve seyahate ayırın

Bu yarıyıl tatilini, sosyal aktivite ve seyahate ayırın

Yaklaşık 17 milyon öğrenci için yarıyıl tatili bu hafta sonu başladı.

İki hafta sürecek bu ara tatilde hem öğrencilerin hem de ailelerinin çeşitli planları var. Dönem boyu yorulan öğrenciler, yorgunluğu atmanın hayalini kurarken, aileler de çocuklarını bu boşlukta nasıl yönlendireceğini düşünüyor.

Yarıyıl tatilinin yaklaşması ile hem öğrencileri hem de velileri tatlı bir telaş sardı. Dönem boyu proje ödevleri ve sınavlarla boğuşan öğrenciler, sosyal aktivitelere vakit ayırmakta güçlük yaşıyor. Yarıyıl tatilinde düzenli bir program ayarlayan çocuklar, hem dinlenebilir hem de derslerindeki eksikleri tamamlayabilir. Aileler iki haftalık tatilde çocuklarına neler yapmak istediğini sormalı ve birlikte tatil programı yapmalı. Spor, yüzme gibi değişik sosyal faaliyetlerin yanında ailecek kısa mesafeli de olsa seyahat ve akraba ziyaretleri yapmak, ikinci döneme motive etmek için öğrencilere iyi gelecektir. FEM Yayınları Rehberlik Koordinatörü Faruk Ardıç, ailelerin çocuklarıyla başarısız derslerinin düzelmesi adına konuşmasını ve sosyal aktivitelerin yanında bol bol kitap okuma hedefleri öneriyor.

    Ailelerin öğrencilere dinlenmeleri için fırsat vermelerini ve onlarla birlikte zaman geçirmelerinin önemli olduğunu dile getiren Ardıç, “Bu iki haftalık mola ikinci dönemin motivasyonunu da oluşturacak bir süreç. Bu nedenle öğrenciler sosyal aktivitelerle, spor faaliyetleri ve kültür gezileriyle de bu tatili renklendirebilir.” diyor. Bu süre zarfında derslerden de uzaklaşılmaması gerektiğini belirten Ardıç, çok çalışmak yerine verimli çalışmayı tavsiye ediyor: “Sürekli olarak çalışmanın da öğrenciye bir getirisi olmayacaktır. Bu nedenle öğrenciler dinlendikleri zamanlar dışında günlük verimli ve nitelikli ders çalışma programları oluşturabilir, konu tekrarları yapabilir.”

Üniversite adayları için ara tatil sıçrama tahtası

8 Şubat’ta sona erecek tatilden 1 ay sonra adaylar, Yükseköğretime Geçiş Sınavı’na (YGS) girecek. Ardıç, bu sınava girecek adayların ise avantajlı hale gelmeleri için iki haftalık tatilin önemli olduğunu söylüyor. Ardıç, “Eksikliklerin belirlenmesinde en gerçekçi bilgileri deneme sınav sonuçları verecektir. Sınav sonuçları incelenerek, hangi ders ve konuda eksikliğin olduğu belirlenmelidir. Özellikle konu eksiği fazla olanlar, tatili eksiklerini tamamlamaya ayırmalı. Çünkü ikinci dönemde hem zamanın daha kısa olması, hem sınavın yaklaşmasıyla birlikte yaşanacak stres, hem de bahar mevsiminin gelmesiyle ders çalışmadaki isteksizlik öğrenci adına kaygı oluşturur.” diyor.

Zaman

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.