Bu virüs Android kullanıcılarının faturalarına saldırıyor

Bu virüs Android kullanıcılarının faturalarına saldırıyor

Google Play Store’da Android kullanıcılarının güvenliğini tehdit eden yeni bir virüs daha keşfedildi. Söz konusu virüs ise bu zamana kadar keşfedilen virüslerin aksine kullanıcıların faturalarına saldırıyor.

Dünya üzerinde en çok kullanılan işletim sistemlerinden biri olan Android, yine güvenlik tehdidi altında. ABD’li teknoloji devi Google’ın güvenlik robotları tarafından sıkın korumaya alınan Play Store’da yeni bir virüs daha keşfedildi. Söz konusu bu virüs bu sefer kullanıcıların kişisel bilgilerine saldırmak yerine yüklü faturalar ödemelerine neden oluyor.


ExpensiveWall isimli bu virüs kod karmaşıklaştırma tekniklerini kullanarak Google’ın güvenlik robotu aşmayı başarıyor ve uygulamaya yerleşiyor. 21 milyon kullanın indirdiği uygulamada tespit edilen bu virüs kullanıcıları çeşitli servislere otomatik üye yapıyor. Buda mobil cihaz sahiplerine yüklü fatura gelmesine neden oluyor. Kod karmaşıklaştırma tekniklerini kullanarak Google güvenlik robotlarına zararsızmış gibi görünen virüs, 21 milyon kullanıcının indirdiği uygulama haricinde 50 uygulamada daha tespit edildi. Yapılan uyarının ardın uygulama marketinden kaldıran söz konusu uygulamaları kaldıran Google, durumu düzeltmeye çalışıyor.

ExpensiveWall adındaki virüsün sağladığı servis üyeliği sayesinde insanların cebindeki parasına göz diken hackerlerın, aylık 250.000 dolardan fazla para kazandıkları belirtiliyor.

Yeni Şafak

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.