Bu tedavi bir çok hastalığa şifa olabilir

Bu tedavi bir çok hastalığa şifa olabilir

Medipol Üniversitesi Hastanesi Beyin ve Sinir Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Ali Zırh, "Dünyada, üzerinde bilimsel çalışmaların devam ettiği beyin pilinin, gelecekte, birçok hastalıkların tedavisinde umut ışığı olacağı düşünülüyor" dedi.

Zırh, AA muhabirine yaptığı açıklamada, hayvanlar üzerinde beyin piline ilişkin yapılan deneylerin, unutkanlık ve hafıza problemlerinin giderilmesi konusunda başarılı olduğunu söyledi.

Konuya ilişkin Kanada'da yürütülen çalışmalarda, beyin pilinin bilimsel yararlılığının kanıtlanmasının ardından, yöntemin Alzheimer ve obezite gibi hastalıkların tedavisinde kullanabileceğini dile getiren Zırh, bu verilerin ekim ayında ABD'de yapılacak kongrede açıklanacağını kaydetti.

Zırh, madde bağımlılığı tedavisinde kullanılabilmesi için çalışmaların yürütüldüğü beyin pilinin aynı zamanda, epilepsi ve ağır depresyonların tedavisinde de önemli bir yere sahip olduğunu söyledi.

Beyin piliyle beynin belirli noktalarını uyarıp, hafızayı geri getirebileceklerini tespit ettiklerini belirten Zırh, "Bu bölgeleri uyardığımızda beyin pilinin unutkanlık ya da hafıza problemlerinde yararlı olabildiğini düşünüyoruz. Yani şunu söyleyebiliriz, dünyada, üzerinde bilimsel çalışmaların devam ettiği beyin pilinin, gelecekte, Alzheimer, obezite, epilepsi, unutkanlık ve madde bağımlılığı gibi hastalıkların tedavisinde umut ışığı olacağı düşünülüyor" değerlendirmesinde bulundu.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.