Bu semtlerde ev fiyatları arttı

Bu semtlerde ev fiyatları arttı

Bir internet sitesi, İstanbul'daki emlak fiyatlarının değişimini ortaya koyan bir analiz çalışması gerçekleştirdi.

Analize göre Ocak ayında emlak metrekare fiyatlarının en çok arttığı ilçeler satılık konutta yüzde 17.9 oranıyla Eyüp olurken, kiralık konutta yüzde 12.8 artışla Gaziosmanpaşa oldu.

Kredi kuruluşlarının, ekonominin ve hükümet politikalarının etkisiyle yıldızı parlayan gayrimenkul sektörü 2013 yılında en hareketli dönemini yaşadı. Metrekare.com yeni yılın ilk aylarında bölgeler bazlı değer artışı ve ilçelere göre tip bazlı değer artışını gösteren bir analiz yayınladı. İstanbul'da Aralık ve Ocak ayı emlak fiyatlarının değişimini gösteren rapora göre; metrekare başına satılık emlak fiyatları Aralık ayından Ocak ayına yüzde 1,2 oranında azalırken, kiralık emlak fiyatlarında Aralık'tan Ocak'a yüzde 0,7 oranında artış yaşandı.

Satılık emlak fiyatlarında artış birincisi Eyüp

İstanbul'dan emlak almak ya da kiralamak isteyenleri yakından ilgilendiren analizde satılık emlak fiyatlarının en çok arttığı ilçelerin başında yüzde 17,9 oranıyla Eyüp geliyor. Eyüp'te 2014 Ocak ayında metrekare başına birim fiyat 2.359TL/m2 olarak gerçekleşti. Bu fiyat artışlarında özellikle Göktürk'teki lüks konut projelerinin etkisi gözlendi. Satılık konutta en çok fiyat artışı yaşayan diğer ilçeler yüzde 16,1 ile Kadıköy ve yüzde 15,1 ile Sancaktepe oldu. Birim fiyatlar bu ilçelerde sırasıyla 5.148TL/m2 ve 1.765 TL/m2 olarak gerçekleşti.

Kiralık emlak fiyatlarında en yüksek artışı Gaziosmanpaşa üstlendi

2014 yılı analizinde kiralık emlak fiyatlarının en çok arttığı ilçelerin başında ise yüzde 12,8 oranıyla Gaziosmanpaşa geliyor. Gaziosmanpaşa ilçesinde Ocak ayında gerçekleşen metrekare birim fiyatı ise 17TL/m2 oldu. Gaziosmanpaşa'daki kiralık dairelerdeki fiyat artışlarında ilçede kentsel dönüşüm projelerinin yoğun olması ve dönüşümden yararlananlara devletin kira desteği vermesi önemli unsurlar olarak göze çarptı. Kiralık konutta en çok fiyat artışı yaşayan diğer ilçeler yüzde 8,3 ile Güngören ve yüzde 8,3 ile Beykoz oldu. Birim fiyatlar bu ilçelerde sırasıyla 9 TL/m2 ve 11 TL/m2 olarak gerçekleşti

Yeni Şafak

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.