Bu şehrimiz Gazze ile kardeş şehir oluyor

Bu şehrimiz Gazze ile kardeş şehir oluyor

Kütahya'nın Simav Belediye Başkanı Süleyman Özkan, Belediye Meclisinin Ağustos ayı olağan toplantısında Simav'ın İsrail'in baskısı altında inim inim inleyen Gazze ile kardeş şehir olma yönünde karar aldıklarını bildirdi.

Simav'ın AK Partili Belediye Başkanı Süleyman Özkan, kararın toplantıda hazır bulunan 10'u AK Partili 3'de MHP'li meclis üyesinin yanı sıra kendisinin de hem belediye başkanı hemde meclis başkanı olarak oy birliğiyle alındığına vurgu yaptı.
 
Başkan Özkan, ayrıca Simav Belediye Meclisinin Gazze'ye maddi ve manevi yönde yardım yapabilmesi için Belediye Encümenine oy birliğiyle yetki vermesini de anlamlı bulduğunu söyledi.
 
Simav Belediye Meclisinin geçtiğimiz gün Belediye Başkanı Süleyman Özkan'ın başkanlığında gerçekleştirdiği Ağustos ayı olağan toplantısına Kütahya Filistin Dostluk Derneği Başkanı Mehmet Afisi ile derneğin yönetim kurulu üyesi Mustafa Yenipazar'da konuk olarak katıldı.
 
Kütahya Filistin Dostluk Derneği yöneticilerini dinleyen Simav Belediye Meclisi üyeleri Simav ile Gazze'nin kardeş şehir olma yönündeki isteğe olumlu yaklaştı. Üyelerin tamamı Simav Belediyesinin Gazze'ye yardım yapması hususunda Belediye Encümenine oy birliğiyle yetki verdi.
 
Simav Belediye Başkanı Süleyman Özkan, İsrail'i Filistin ve Gazze'ye yaptığı insanlık dışı davranışlarından dolayı kınadığını bildirdi.
 
Başkan Özkan, 'Gazze'de yaşanan acıyı hepimiz yüreğimizde hissettik. Bu vahşetin son bulması için hep birlikte dua ettik. İsrail'in yaptığı zulüm, elbette ki yanına kar kalmayacaktır. Gazze'de ve tüm İslam coğrafyasında yaşanan zulümlere, tepkimizi göstererek birlik oluşturmamız gerekiyor. Gazze, Simav Belediyesi'nin kardeş şehridir. Gazze'de kardeşlerimiz can çekişirken bizlerde duyarsız davranamayız" ifadesini kullandı.
 
Belediye Meclis Toplantısına katılan Kütahya Filistin Dostluk Derneği Başkanı Mehmet Afisi ve yönetim kurulu üyesi Mustafa Yenipazar gösterdikleri duyarlılıktan dolayı Simav Belediye Başkanı Süleyman Özkan ve Belediye Meclis üyelerine teşekkür etti.
 
Yeni Şafak 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.