Bu saldırıların İslam diniyle hiçbir ilgisi yok

Bu saldırıların İslam diniyle hiçbir ilgisi yok

Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, ülkede son yaşanan saldırıların İslam diniyle hiçbir ilgisi olmadığını söyledi.

Hollande, başkent Paris'te meydana gelen Charlie Hebdo saldırısı, Montrouge'da polislere saldırı ve Porte de Vincennes'de bir süpermarkette yaşanan rehine kriziyle ilgili konuştu.

Konuşmasına operasyonda yer alan güvenlik güçlerini cesaretleri ve etkinlikleri nedeniyle kutlayarak başlayan Hollande, son 3 günde yaşanan saldırıların son olmadığını yeni saldırıların da gelebileceğini belirterek, halka dikkatli ve ihtiyatlı olma çağrısında bulundu.

Önümüzdeki pazar günü yapılacak Cumhuriyet yürüyüşünün ülkedeki birlik ve beraberlik açısından büyük önem taşıdığını vurgulayan Hollande, "Pazar günkü yürüyüşe ben de katılacağım. Tüm Fransız halkının da katılmasını temenni ediyorum" ifadelerini kullandı.

Bugün Musevilere ait bir süpermarkette yaşanan saldırıya da değinen Hollande, olayı anti-semitik bir eylem olarak değerlendirdi.

Montrouge'da bir polisin ölümüne neden olan saldırının faili Amedi Coulibaly bugün Porte de Vincennes'da bir süpermarkete silahlı baskın düzenlemiş ve birçok kişiyi rehin almıştı. Polisin düzenlediği operasyonda Coulibaly ile 4 kişinin öldüğü duyurulmuştu.

Charlie Hebdo dergisine saldırarak, 12 kişiyi öldürdükleri bildirilen Said ve Şerif Kouachi kardeşler ise sığındıkları binada yapılan operasyonda ölü ele geçirilmişti.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.