Bu rezalet ne zaman bitecek!

Bu rezalet ne zaman bitecek!

Ankara'nın yerel gazetesi Habervaktim’in önceki gün gündeme getirdiği bazı firmaların müstehcen ve ‘mayolu’ reklam afişlerine tepkiler artarak sürüyor.

Sendika Genel Başkanları, reklamın panolardan bir an önce kaldırılmasını istiyor.

Milli ve manevi değerlerin ayaklar altına alındığını söyleyen Türkiye Diyanet Vakıf-Sen Genel Başkanı Hazım Zeki Sergi, “Toplumun ahlakı bir milletin geleceğidir. Geleceğine zarar vermek çocukların duygularını cinsel metalarla bulandırmak yanlış bir şeydir. Bu milletin milli, manevi değerleri var. Bu değerlerin hiçe sayılmasına karşıyız” dedi.

“Dini ve milli değerlerimize aykırı olan her şeye biz karşıyız”

Diyarbakır’da Türk bayrağının indirilmesi olayına da tepki gösteren Sergi, “Bu ülkede bayrak aşağı indirilmiş milletin şerefi haysiyeti iki paralık oldu. Memleket kalmamış bu konuda dini camianın milli değerlerimize sahip çıkmamasına çok üzülüyorum. Dini ve milli değerlerimize aykırı olan her şeye biz karşıyız. Milli değerlerimizi yaşamak, istiyoruz yaşatmak istiyoruz bayrak hürriyetin ifadesidir. Toplumun ahlakı bir milletin geleceğidir. Geleceğine zarar vermek çocukların duygularını cinsel metalarla bulandırmak yanlış bir şeydir. Bu milletin milli, manevi değerleri var. Bu değerlerin hiçe sayılmasına karşıyız biz. Ama şuanda bizim ciğerlerimiz yanıyor” şeklinde konuştu.

“UTANÇ VERİCİ”

Sözkonusu reklamların ‘utanç verici’ olduğunu ifade eden Din Bir-Sen Genel Başkanı Lütfi Şenocak, “İslam alemi Ramazan ayını kutlamaya hazırlanırken insanların maneviyatını zedeleyen bu reklamları kınıyoruz. 3 aylar içerisindeyiz bu mübarek aylar içerisinde özellikle Müslüman ülkenin başkentinde bu tür reklamların yer alması utanç verici” değerlendirmesinde bulundu. Ankara Belediyesi’nin bu durum karşısında önlem almasını isteyen Şenocak, “Reklam panoları Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından kiralanırken özel şartlar konulmalı. Böyle müstehcen reklamların sokaklarda sergilenmesinin önüne geçilmeli. Melih Gökçek’in bu konuda hassasiyet göstermesini istiyoruz. Din-Bir-Sen olarak bu durumu kabul edemiyoruz ve kınıyoruz” dedi.

“MADDİ ÇIKARLAR UĞRUNA GENÇLİĞİ KİRLETİYORLAR”

Ülke Genelinde manevi havanın atmosferini kirletecek bütün görüntülerin kaldırılması gerektiği söyleyen Diyanet-Sen Genel Başkanı Mehmet Bayraktutar ise, “Ankara’nın merkez yerlerinde ve ülkenin birçok yerinde yer alan reklam panolarında müstehcen resimlerin asılması dini değerlerimize ters. Özellikle üç aylar içerisinde olduğumuzu unutarak hareket eden ve hayattaki tek beklentisi maddi kaygıları olan firmaların, kendi maddi çıkarları uğruna gençliği, yetiştirilmeye çalışılan neslin manevi duruşunu kirleten bu panolar acilen kaldırmalılar” talebinde bulundu. Ülkenin manevi atmosferini hedef alan bu görsellerin, görüntü itibariyle Avrupa’ya benzeme kaygısı olduğuna da dikkat çeken Mehmet Bayraktutar, “Mayamızda ar varken, haya varken, namus varken çıplaklığın bu denli sergilendiği bir ülkenin gençlik akıbeti karşısında kaygılanıyorum” şeklinde konuştu. Bayraktutar, “İman ve değer eksenli bakıldığında artık çocuklarımızı sokağa çıkaramayacak derecede kirletilen ülkemizin, ev içerisinde ahlak çizgilerini fazlasıyla aşan televizyonla mücadele ederken, dışarıdaki görüntülerin daha da tehlike saçması anlamı imkansız bir saldırıdır” ifadelerini kullandı.

“MİLLİ-MANEVİ DEĞERLER AYAKLAR ALTINDA”

Türkiye Diyanet Vakıf-Sen Genel Başkanı Hazım Zeki Sergi: Toplumun ahlakı bir milletin geleceğidir. Geleceğimize zarar veren, çocukların ve gençlerin duygularını cinsel metalarla bulandırma girişimlerine ve milletin milli, manevi değerlerinin hiçe sayılmasına karşıyız.

“UTANÇ VERİCİ”

Din Bir-Sen Genel Başkanı Lütfi Şenocak: İslam alemi Ramazan ayını kutlamaya hazırlanırken insanların maneviyatını zedeleyen bu reklamları kınıyoruz. Mübarek aylar içerisinde özellikle Müslüman ülkenin başkentinde bu tür reklamların yer bulması utanç verici.

“MADDİ ÇIKARLAR UĞRUNA GENÇLİĞİ KİRLETİYORLAR”

Diyanet-Sen Genel Başkanı Mehmet Bayraktutar: Ankara’nın merkez yerlerinde ve ülkenin birçok yerinde yer alan reklam panolarında müstehcen resimlerin asılması dini değerlerimize ters. Birtakım firmaların maddi çıkarları uğruna arzı endam eden ve gençliğin manevi duruşunu kirleten bu panolar acilen kaldırılmalıdır.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.