Bu proje çocuklara çok şey katacak

Bu proje çocuklara çok şey katacak

Öğrencilere erken yaşta sosyal sorumluluk bilinci aşılamayı hedefleyen ‘’Uğurlular Seyirci Değil Gönüllü’’ projesi ile sosyal sorumluluk kavramı okul sıralarına taşınıyor.

Gün geçtikçe sayıları artan sosyal sorumluluk projelerine yenilerini eklemeyi ve erken yaşta gönüllük bilincini oluşturmayı hedefleyen ‘’Uğurlular Seyirci Değil Gönüllü’’ projesi Uğur Okulları ve SosyalBen işbirliği ile hayata geçiyor. Uğur Okulları’nda verilen ‘Sosyal Sorumluluk Dersi’ ile öğrenciler, okullarında ve üniversite başvuru süreçlerinde doldurmak zorunda oldukları topluma hizmet saatini en aktif şekilde yönetmeyi öğreniyor. Yıl boyunca toplam 90 saatten oluşacak dersler ile sosyal sorumluluk hakkında teoriden uygulamaya uzmanlaşacak olan öğrenciler, danışmanlar eşliğinde kendi projelerini geliştirerek yurtiçi ve yurt dışındaki üniversite başvurularında rakiplerinden bir adım önce olmayı hedefliyor. Proje sonunda ise öğrenciler, SosyalBen Akademi’nin sunduğu ve kendi alanlarında yaptıkları çalışmaları özetleyen bir sosyal sorumluluk CV’si almaya hak kazanacak.

’ÖNCELİĞİMİZ ÖĞRENCİLERİ İNSAN ODAKLI YETİŞTİRMEK'

Öncelikli amaçlarının öğrencilerini insan odaklı yetiştirmek olduğunu ifade eden Uğur Eğitim Kurumları Genel Müdürü Lokman Durak, SosyalBen ile ortak bir program hazırladıklarını belirtti. Projenin bir ders şeklinde gerçekleşeceğini söyleyen Durak, bu kapsamda öğrencilerin sosyal gelişimlerini sağlamayı amaçladıklarını vurguladı. ‘’Bizim eskiden geleneklerimiz vardı. Vakıflar aracılığıyla insanlar birbirlerine yardım ederlerdi. Yavaş yavaş unuttuğumuz bu meziyetimizi yeniden canlandırmamız lazım. Yeniden canlandırmak için de bu işi eğitim kurumlarında başlatmamız gerekiyor’’ diyen Durak, okul öncesinden başlayarak çocukları belli kalıplara sokmanın doğru olmadığını dile getirdi. Çocukların, hem hedefleri doğrultusunda ilerlemesinin hem de iyi bir insan olarak yetişmesinin önemine değinen Durak, ailelere, sosyal sorumluluk projeleri üreten kurumlarla irtibat kurmalarını ve okullardaki projelerde çocuklarının yer almasını sağlamalarını tavsiye etti. 

SOSYAL SORUMULUK ALANINDA TÜRKİYE’DE BİR İLK 

Bireylere, öğrencilere, eğitim kurumlarına ve sosyal sorumluluk alanında çalışmak isteyen kurumsal şirketlere bu alanda proje danışmanlığı hizmeti verdiklerini söyleyen SosyalBen Akademi Yönetim Kurulu Başkanı Ece Çiftçi, şirketlerinin Türkiye’de bir ilk olduğunu vurguladı. Proje danışmanlığı kapsamında Uğur Okulları ile çalışmaya başladıklarını ifade eden Çiftçi, sloganlarının ise ‘’Seyirci Değil Gönüllüyüz’’ olduğunu belirtti. 

HER ÖĞRENCİ KENDİ PROJESİNİ HAYATA GEÇİRİYOR

15-18 yaş aralığındaki Uğur Okulları öğrencilerinin kendi sosyal sorumluluk projelerini gerçekleştirdiklerini dile getiren Çiftçi, ‘’Öğrenciler bu noktada SosyalBen Akademi danışmanları ile birlikte çalışıyorlar. Hem 7-13 yaş aralığındaki çocuklarla hem de kendi seçtikleri tema doğrultusunda yaşlılar, çevre, hayvanlar gibi diğer konularda çalışmalar yürütüyorlar. Önce bizden bununla ilgili bir teori dersi alıyorlar. Daha sonraki aşamada uygulama havuzları ile birlikte kendi projelerini hayata geçiriyorlar’’ dedi. 

KEDİ EVİNDEN ENGELLİ RAMPASINA BİRÇOK FARKLI PROJE VAR 

Türkiye’nin 7 bölgesinde de çalıştıklarını söyleyen Ece Çiftçi, öğrenci gruplarının sayıca fazla olduğunu söyledi. Proje kapsamında ortaya çıkan fikirlerden de söz eden Çiftçi, ‘’Kedi evleri, engelli rampası yapan, Afrika’daki açlığa yönelik çalışmalar yürütenler oldu. Öğrencilerle çalışırken fark ettik ki bu yaş aralığında fazlaca proje fikri var’’ diye konuştu. Öğrencilerin var olan akademik zamanlarından değil televizyona, telefona, internete ayırdıkları zamanlarından alıp, topluma duyarlı bir nesil yetiştirmek istediklerine dikkat çeken Çiftçi, ‘’Bu nesli yetiştirirken işe Uğur Okulları ile başladık. Tüm Türkiye’deki Uğurlu öğrencilerle birlikte Türkiye’nin gönüllülük oranını arttıracağız’’ ifadelerinde bulundu.

iha

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.