Bu olaylar Türkiye'yi ulaşmak istediği istikametten alıkoyamayacak

Bu olaylar Türkiye'yi ulaşmak istediği istikametten alıkoyamayacak

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Albayrak ,Adana'daki terör saldırısına ilişkin "Bu olay çok net bir mesaj verdi. Bu saatten sonra, bu olayların hiçbirisi bizi, Türkiye'nin ulaşmak istediği istikametten alıkoyamayacak." dedi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, saldırının gerçekleştiği Adana Valiliğinde inceleme bulunduktan sonra düzenlediği basın toplantısında, bugün kente 7. Türkiye Enerji Zirvesi'ne katılmak için geldiğini hatırlattı.

Terör saldırısı nedeniyle üzücü bir olayla karşılaştıklarını ifade eden Albayrak, "Son yıllarda Türkiye terörle mücadele noktasında çok yoğun bir süreç yaşıyor. Bu olay çok net bir mesaj verdi. Bu saatten sonra, hele özellikle 15 Temmuz'dan sonra bugün yaşanan bu olaylarla birlikte şunu çok net ifade etmek istiyorum. Bu olayların hiçbirisi bizi, Türkiye'nin ulaşmak istediği istikametten alıkoyamayacak."  diye konuştu.

"İnadına geliyoruz, inadına geleceğiz"

Albayrak, patlamanın Vali Mahmut Demirtaş'ın dakikalar farkıyla, programına çıkmak için Valiliğe gelmek üzere olduğu sırada meydana geldiğine dikkati çekerek, şöyle konuştu:

"Ben buradan artık maşalara, kuklalara, ihanet noktasındaki piyonlara seslenmeyeceğim. Bunların arkasındaki milletimiz bunları çok iyi biliyor, o kesimlere sesleneceğim. Bu millet bir ölür, bin dirilir. Bu millet dünyaya cesaret nedir, istikamet nedir yüzlerce yıl, binlerce yıl öğretmiş bir millet. Bugün 'İşte programı iptal edelim, terör, güvenlik...' İnadına geliyoruz, inadına geleceğiz. İnadına bütün bu Türkiye'nin normal gündemi noktasında bu adamlara prim vermeyeceğiz."

"Saldırıda 2 kişi şehit oldu, 33 kişi yaralandı"

Albayrak, saldırıda 2 kişinin şehit olduğunu, 1'i ağır diğerleri hafif 33 yaralı bulunduğunu aktararak, şunları kaydetti:

 "Her gerçekleşen terör eyleminin arkasında kimlerin olduğunu çok iyi biliyoruz. Dünyayı ve bölgeyi birileri bir yere sürüklemek istiyorsa, bunun için çaba sarf ediyorsa emin olun bu millet bu terör eylemlerini yapanları da maşaları da destek olanları da bu yüzyılda başka bir yere gömecek. Hiçbir şeyden korkumuz yok, Allah'tan başka. Bir canımız var, sonuna kadar bu millet için mücadeleye devam. Bunlar büyük bir doğumun sancıları. Türkiye çok önemli adımlar atıyor, önemli bir gündeme doğru ilerlenirken, birileri bir tarihin yıl dönümüymüş, bir günün gerçekleşmesi miymiş, dün şöyle olmuş, bugün böyle olmuş bunlar Allah'ın izniyle bizleri yıldıramaz. Devletimizi, hükümetimizi ve milletimizi yıldıramaz."

Albayrak, vefat eden vatandaşlara Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifa dileyerek, terör saldırısını kınadı.

Saldırının aydınlatılmasıyla ilgili tüm ilgili birimlerin olayın üzerinde çalıştığını aktaran Albayrak, gerekli açıklamaların en kısa sürede yapılacağını sözlerine ekledi.

Bakan Albayrak, açıklamasının ardından Adana Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesindeki yaralıları ziyaret etti.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.