Bu okulda her hafta şehitler için 16 hatim okunuyor

Bu okulda her hafta şehitler için 16 hatim okunuyor

Kız Anadolu İmam Hatip Lisesinde öğrenim gören 300 kız öğrenci, her hafta şehitler için 16 hatim indiriyor ve...

Oltu Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi'nde okuyan öğrenciler hafta şehitler için Kuran-ı Kerim okuyor. Sınıflarda öğrenciler cüzleri paylaşıyor ve okul genelinde haftada hatim indiriliyor. Cuma günleri de bayrak töreninde İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından toplu halde hatim duası yapılarak şehitlere bağışlıyor. 

Öğrencilerin her hafta ortaklaşa 16 hatim indirdiğini belirten Lise Müdürü İlhami Şahin, 15 Temmuz'dan sonra 300'den fazla hatim okunduğunu anlattı. Okunan hatimlerin duasının cuma günü yapıldığını belirten İlhami Şahin, şunları söyledi:

"Ülkemizi işgal etmek, parçalamak ve ilerlemesini durdurmak için 15 Temmuz'daki ihanet girişimini öğrencilerimize unutturmamak ve vatanı, milleti için şehit düşen aziz şehitlerimize borcumuzu ödemek için, okulumuz öğrencileri hafta içi her gün bütün sınıflar hatim okuyor. Cuma günü İstiklal Marşının ardından da okunan hatimlerin duasını yapıyoruz." 

'ÜLKEMİZDE KAN DÖKÜLMESİN'

İmam Hatipli kız öğrenciler ise 15 Temmuz'da yaşanan durumun bilincinde olduklarını belirterek, "Az kalsın vatanımız elden gidiyordu. Bizim elimizden sadece Kuran okumak geliyor. Yaptığımız, Türkiye'deki tüm İmam Hatiplerde uygulansın istiyoruz. Ülkemizde kan dökülmesin. Vatanımızı bölmek isteyen hainleri durdurmak için, canları pahasına vatanı koruyan tüm şehitlerimiz için okuduğumuz hatimler devam edecek" dedi.

dha

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.