Bu okul velileri de sınava tabi tutuyor

Bu okul velileri de sınava tabi tutuyor

Gaziantep'teki bir ilkokulda yapılan seminer ve kitap okuma programları sonunda, öğrenci ve veliler sınava tabi tutuldu.

Her yaştan insana hitap etmek için çeşitli projeler geliştiren okul yönetimi, veliler için "571'den 632'ye Değerler Eğitimi Projesi"ni hayata geçirdi.

Program kapsamında, akademisyen ve müftülerin verdiği seminerlere katılan, kitaplar okuyan öğrenci ve veliler, öğrendiklerini sınavla test etti.

Öğretmenlerin hazırladığı 50 soruya doğru cevap vermek için birbiriyle yarışan anne-babalar ile öğrenciler başarılarına göre ödüllendirilecek.

Bazı veliler proje sayesinde yeniden okullu olmanın mutluluğunu yaşarken, bazıları da yarım kalmış eğitim hayatına yeniden adım atmanın sevincini yaşıyor.

Okul müdürü Ahmet Döner, eğitimin sadece öğrencilere değil, her yaş grubuna dönük olduğunu söyledi.

Bu çerçevede veliler için de projeler yaptıklarını söyleyen Döner, "571'den 632'ye Değerler Eğitimi Projesi" kapsamında 4 aydır seminerler düzenlediklerini anlattı.

Türkiye'nin en fazla ödüllü eğitim projesi

Döner, seminerlerde akademisyen ve müftülerin çeşitli konularda eğitimler verip kitaplar dağıttığını söyledi.

"400 velimizi hem seminerler hem de kitapların içeriğiyle ilgili sınava aldık. Ayrıca öğrenciler için de ayrı seminerler düzenledik. Onların kitapları, sınavları farklı. Yaş gruplarına göre 3 kategoride sınav yaptık. 6 okuldan 2 bin 800 öğrenci sınava girdi. Başarılı olan velilere ve tüm öğrencilere ödül dağıtacağız. Yaklaşık 70 bin lira değerinde hediye dağıtacağız. Birinci, ikinci ve üçüncü olan velilerimize bulaşık makinesi, buzdolabı, tablet gibi ödüllerimiz var. Öğrencilerin hepsine hediye verilecek. Toplamda 3 bin ödül vereceğiz. Türkiye'nin en fazla ödüllü eğitim projesini biz yapmış oluyoruz."

Kaynak: AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.