'Bu millet kendi iradesinin üstünde hiçbir güç tanımadığını gösterdi'

'Bu millet kendi iradesinin üstünde hiçbir güç tanımadığını gösterdi'

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Kaya, "15 Temmuz'da bu millet kendi iradesinin üstünde hiçbir güç tanımadığını gösterdi. Bunu tüm dünyaya gösterdik." dedi.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, "15 Temmuz'da bu millet kendi iradesinin üstünde hiçbir güç tanımadığını gösterdi. Bunu tüm dünyaya gösterdik. Geçmişte yaşadığımız sıkıntılar tekrar yaşanmasın. Bu ülkenin istikbali ve istiklali ve ülkemizin istikrarı için 16 Nisan'da 'Evet' diyeceğiz." dedi.

Bakan Kaya, Ümraniye Alemdağ Kültür Merkezinde katıldığı "Gençlik Yeni Anayasayı Konuşuyor" programının ardından Çekmeköy'e geçti.

AK Parti Kadın Kollarınca Çekmeköy Belediyesi Turgut Özel Kültür Merkezi'nde düzenlenen etkinlikte, şehit ve gazi aileleri, STK temsilcileri, kadın esnaflar ve çalışanlar ile okul aile birliği başkanlarıyla bir araya geldi. Etkinliğe, MHP Çekmeköy Kadın Kolları üyeleri de katıldı.

Etkinlikte, Hollanda'nın Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Kaya'ya yönelik skandal tavrına ilişkin video gösterildi. Bu sırada, salonda duygusal anlar yaşandı.

Burada konuşan Kaya, Türkiye’nin değişim iradesine güç katan kadınlarla birlikte olmaktan mutluluk duyduğunu ifade ederek, "Güçlenerek büyüyen, kendi sorunlarına çözüm üreten bir Türkiye var. Hepimiz bununla gurur duyuyoruz. Eğitim, politika, çalışma hayatında, diğer tüm alanlarda kadınlarımızın yer alması için çalıştık. Kadınlarımıza büyük destekler verdik." dedi.

Verdikleri desteklerle aile ve toplumun daha mutlu ve huzurlu olacağını bildiklerini vurgulayan Kaya, şunları söyledi:

"Türkiye'nin başarılarından rahatsız olanlar, eski Türkiye'yi unutmuş durumdalar. Önceden IMF tarafından yönetilen bir Türkiye vardı. Biz iktidara geldikten sonra IMF'ye olan borcumuzu ödedik. Biz bu günlere engelleri aşa aşa geldik. Bu millet, hainlerin hiçbir oyununa prim vermedi. Son olarak bu millet 15 Temmuz’da Çanakkale ruhu ile devletine, istikbaline sahip çıkmıştır. Bu açıdan 16 Nisan milletimiz için yeni bir kurtuluş mücadelesidir. 16 Nisan bu açıdan çok önemli bir tarih. Bir referanduma gidiyoruz. İnşallah 16 Nisan'da vesayet odaklarını tarihin tozlu sayfalarına gömeceğiz. 16 Nisan'da vereceğimiz her 'Evet' oyu aslında 15 Temmuz şehitlerimize borcumuzu ödemek olacak." şeklinde konuştu.

"15 yıldır herkesin özgürce, kardeşçe yaşadığı bir Türkiye var"

Bakan Kaya, anayasa değişikliği teklifini okumayanların yalan ve iftiralara başvurduğunu savunarak, "'Diktatörlük geliyor, Türkiye parçalanıyor' diyorlar. 'Meclis feshediliyor' gibi saçma sapan yalanlarla milletin aklını bulandırıyorlar. Ana muhalefet partisinin liderinin yalanlarına artık kargalar bile gülüyor. Bunlarda fikir bitmiş, söz bitmiş. Soruyorsunuz 'neden hayır?' diye, okuyup anlamadıkları bir anayasa değişikliğinin diktatörlük getireceğini söylüyorlar. Sayın Cumhurbaşkanımız dün bir hayır kampanyası yapılan çadıra uğradı ve sordu 'Neyiniz eksik?' diye ve cevap veremediler, 15 yıldır herkesin özgürce, kardeşçe yaşadığı bir Türkiye var. Muhalefetin söylediklerine bir bakın terör örgütleri ile FETÖ ile söylemleri aynı. Avrupa'daki ırkçı faşist kafalarla aynı şeyleri söylüyorlar. Koro halinde hep birlikte referandumu engellemek, millet iradesinin önüne geçmek istiyorlar. Onlar ne yaparlarsa yapsınlar hiç kimse Türkiye'nin bu kutlu yürüyüşünü engelleyemeyecek. Çünkü biz gücümüzü Hakk'tan ve halktan alıyoruz." ifadelerini kullandı.

Hollanda'da yaşananlara değinen Kaya, şunları söyledi:

"Hakikate gözlerini kapayanlar her yerde aynı davranıyor. Hollanda'da yaşananları hepiniz ekranları başında izlediniz. Avrupa'nın demokrasi anlayışının nasıl çöktüğüne ben bizzat Hollanda'da yaşadıklarımla şahit oldum. İnsanlık dışı uygulamalara kaldım. Irkçı ve faşist bir yaklaşımla Hollanda teröristlere hamilik yaparken bizim en tabi ve doğal hakkımız olan vatandaşlarımızla buluşma hakkımızı elimizden aldı. O gece Hollanda'da tüm özgürlükleri askıya aldılar. Vatandaşlarımıza atları ile itleri ile saldırdılar. Basın mensuplarını kameraları ile birlikte yerlerde sürüklediler. Ne basın özgürlüğü, ne toplanma özgürlüğü, ne kadın hak ve özgürlükleri o gece Hollanda'nın umurunda değildi. Biz milletimizle birlikte Hollanda'ya en iyi cevabı 16 Nisan'da çok güçlü bir 'Evet' ile vereceğiz. 15 Temmuz'da bu millet kendi iradesinin üstünde hiçbir güç tanımadığını gösterdi. Bunu tüm dünyaya gösterdik. Geçmişte yaşadığımız sıkıntılar tekrar yaşanmasın. Bu ülkenin istikbali ve istiklali ve ülkemizin istikrarı için 16 Nisan'da 'Evet' diyeceğiz."

Konuşmanın ardından, Bakan Kaya, etkinliğe katılanlarla hatıra fotoğrafı çektirdi.

Bu arada, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya'nın Kadıköy Rasimpaşa Mahallesi'nde düzenlenecek olan İSMEK kursiyer ve çalışanları ile çay sohbeti programına katılamayacağı bildirildi.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.