Bu metro 2019'da açılacak

Bu metro 2019'da açılacak

Tünel kazı çalışmaları tamamlanmak üzere olan Kartal- Kaynarca metro hattının 2019’da hizmete girmesi planlanıyor...

2012 yılında İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından hizmete sokulan Anadolu yakasının ilk metrosu Kadıköy- Kartal metro hattının devamı olan Kartal- Kaynarca metro tünelinin kazı çalışmalarında sona yaklaşıldı.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, dün yerin 38 metre altında kazı alanına inerek metro inşaatını inceledi. Göreve geldikleri günden bugüne 68.5 milyar TL yatırım yaptıklarını kaydeden Başkan Topbaş, “İBB bütçesinde aslan payını ulaşıma ayırdık. Bu zaman kadar yaptığımız yatırımların 32 milyar TL’sini de sadece ulaşıma ayırdık” dedi.

‘HER GÜN 28.5 MILYON KIŞI YER DEĞIŞTIRIYOR’

Kentte her gün 28.5 milyon kişinin yer değiştirdiğini belirten Topbaş, “Bunları ancak toplu taşıma araçlarıyla çözebilirsiniz. Bireysel araçlarla İstanbullulara ulaşımda konforu veremezsiniz” diye konuştu.

Topbaş, bir şehrin medeniyet ölçüsünün, o şehirde yaşayanların toplu taşıma kullanma oranlarına bağlı olduğunu ifade etti: “İstanbul’un altyapısından ulaşımına kadar her alanda bugüne kadar 68.5 milyar lira yatırım yaptık ve devam ediyoruz. Metroların kilometresine takriben 50 milyon dolar derseniz, maliyetinin ne demek olduğunu rahat anlayabiliriz. Kendimize koyduğumuz hedef şu: Her mahalleye en fazla yarım saat yürüme mesafesinde metro istasyonu olsun.”

Kaynarca’nın metro için son nokta olmadığını aktaran Topbaş, “Hat, Tuzla Belediyesi’nin bulunduğu bölgeye kadar gidecek. Ulaştırma Bakanlığı’mız Kaynarca’dan Sabiha Gökçen Havalimanı hattının ihalesini yaptı ve inşaatı yakında başlayacak. Biz Kaynarca’dan itibaren Pendik merkeze ayrı bir hat ilave edip devam ediyoruz. Bu hatları Marmaray’la da entegre edeceğiz” dedi.

KADIKÖY-KAYNARCA 38.5 DK.

2019 yılında faaliyete geçirilmesi planlanan Kartal-Kaynarca metro hattıyla, Kadıköy-Kaynarca arası yolculuk süresi 38.5 dakikaya inmiş olacak.

haber7

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.