Bu Mesaja Sakın Aldanmayın!

Bu Mesaja Sakın Aldanmayın!

Emekli kadın, cep telefonuna "20 bin lira ödül kazandınız" yazılı mesaj gönderen kişi tarafından 13 bin lira dolandırıldı.

Alınan bilgiye göre, bir vatandaş, 155 Polis İmdat Hattı'nı arayarak, merkez Yüreğir ilçesi Cumhuriyet Mahallesi Kozan Caddesi'nde bir banka ATM'si önünde elinde para bulunan ve telefonla konuşan bir kadının dolandırılmak istendiği ihbarında bulundu. Kısa sürede belirtilen yere giden ekipler, Hürü Gülegül'ü bankaya 300 lira yatırmak üzereyken durdurdu.

Polis merkezine götürülen Gülegül, gazetecilere, cep telefonuna iki gün önce "Hattınız 15 bin kişi arasından 9'uncu olarak seçilmiştir. 20 bin lira para ödülü kazandınız" yazılı mesaj geldiğini söyledi.

Mesajda yazılı numarayı aradığını belirten Gülegül, görüştüğü kişinin 20 bin lira ödülü alabilmesi için masrafların karşılanması amacıyla kendi hesaplarına 13 bin 300 lira yatırmasını istediğini ifade ederek, şöyle devam etti:

"Masraflar hesaplandıktan sonra yatırdığım paranın geri kalan kısmını ödülle birlikte hesabıma yatıracaklarını söylediler. İki gün önce kredi kartımdan çektiğim 8 bin 500 lirayı, dün de başka bir kredi kartımdan çektiğim 4 bin 500 lirayı onların verdiği hesaba yatırdım. Bugün de son olarak 300 lira daha istediler. O parayı yatırırken bir vatandaş gelip, 'onlar dolandırıcı, inanmayın' dedi. Daha sonra polisler gelerek dolandırıldığımı söyledi."

İlk gün parayı yatırdıktan sonra durumdan şüphelenip şikayet için polise ve savcılığa gittiğini anlatan Gülegül, yine aynı hataya düştüğünü dile getirdi.

Olayla ilgili soruşturmanın sürdüğü bildirildi.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.