Bu lastik elektrik üretiyor

Bu lastik elektrik üretiyor

Alternatif yakıt arayışlarının büyük önem kazandığı günümüzde sadece otomobil üreticilerinin yanı sıra farklı kuruluşlar da bu çalışmalara destek veriyor. Son olarak tanıtılan iki yeni konsept lastiği de bunun göstergesi...

Yeni teknolojiler üzerinde tüm markaların çalışmaları büyük bir hızla sürerken, önemli bir adım lastik üreticilerinden geldi. Goodyear, geleceğin mobilite ihtiyaçlarına odaklanan iki konsept lastiğini sergiledi.

Dünya tanıtımı Cenevre’de gerçekleştirilen konsept lastiklerinden ilki, termoelektrik ve piezoelektrik materyallerinin aksiyona geçmesiyle elektrik üretiyor. Termoelektrik ve Piezoelektrik materyallerinin, lastiğin içindeki ısı ve lastik yuvarlanırken yaptığı esneme sayesinde oluşan enerjiyi dönüştürerek elektrik üreten konsept lastik “BH03″ koduyla yer alıyor. Lastiğin geliştirilmesinde kullanılan bu materyaller, lastiğin elektrik üretme yeteneğinin yanısıra, yuvarlanma direncini de optimize ediyor.

Goodyear’ın Lüksemburg’daki İnovasyon Merkezi tarafından geliştirilen ikinci konsept lastiği, yol koşullarına göre şişerek veya inerek sürücüler için geliştirilmiş performans ve çok yönlülük sunuyor. Lastiğin bir kavise girmeden önce şeklini “hazırlamasına” izin veriyor. 

Lastikte, havayı ana hava odasından üç ayrı hava odacığına hareket ettiren bir iç pompa bulunuyor. Birden fazla hava odasının bulunması, bir odanın patlaması durumunda bile sürücüye yolculuğuna devam etmesi imkanını verecek şekilde, daha fazla hareket kabiliyeti sağlıyor.

cnn

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.