Bu kursta her şey var

Bu kursta her şey var

2 yıl önce hizmete açılan Mimar Sinan Camisi'nde, bu yaz diğer camilerden çok daha farklı bir yaz kursu düzenlenecek.

Kur'an eğitiminin yanısıra öğrencilere binicilik, atıcılık, ebru, buz pateni, sinema gibi dersler verilecek.
 
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da katıldığı törenle 2 yıl önce hizmete açılan Ataşehir'deki Mimar Sinan Camisi'nde, bu yaz diğer camilerden çok daha farklı bir yaz kursu düzenlenecek. Yaz kursunda Kur'an-ı Kerim eğitiminin yanı sıra, siyer, hadis, fıkıh, binicilik, okçuluk, sinema, tiyatro, futbol, tenis, buz pateni ve ebru dersleri verilecek. Dersler, Ramazan ayı öncesinde 10.00-16.00, Ramazan ayında ise 12.00-18.00 saatleri arasında verilecek. Kurs programı dahilinde İstanbul'un tarihi ve turistik bölgelerine geziler düzenlenecek. Futbol derslerine bazı ünlü futbolcuların da katılması beklenen kursa devam edecek öğrenciler servislerle evlerinden alınacak ve evlerine bırakılacak. Son kayıt günü 15 Haziran olan kursa, Ataşehir'in dışında oturan öğrenciler de başvurabilecek.

İKİ GRUBA AYRILACAKLAR

Konuya ilişkin bilgi veren caminin genel koordinatörü Okan Kahraman, Mimar Sinan Camisi'nde diğer camilerden farklı olarak Kur'an-ı Kerim'in kavramlarıyla beraber öğretileceğini ve bunun yanında bir çok sosyal faaliyetin de organize edileceğini söyledi. Öğrencileri, okul öncesi ve orta öğretim öğrencisi şeklinde iki gruba ayırdıklarını ve öğrencilerin seviyesine uygun bir kurs programı hazırladıklarını aktaran Kahraman, şunları kaydetti: 'Okul öncesi gruba, ahlak, adap, Kur'an-ı Kerim ve tefsir dersleri onların anlayacakları bir şekilde verilecek. Fatiha suresi anlatırken onların seviyesine uygun bir tarz kullanacağız. Diğer grubun dersleri de onların seviyelerine uygun dille anlatılacak.'

Kontenjan 200 kişi

Derslerin başlamasından evvel bir seviye tespit sınavı yapıldığını anlatan Kahraman, sınavın sonucuna göre öğrencilerin sınıflara yerleştirileceğini kaydetti. Kahraman, kursa yoğun talep olduğunu ve kontenjanın 200 kişiyle sınırlı olduğunu dile getirerek, 'Ana sınıfı grubuna en fazla 50 kişi alabileceğiz. Ortaöğretim grubuna 150 kişi alacağız. Sınıflarımız aynı zamanda sinema salonu. Tiyatro ve drama dersleri de bu sınıflarda verilecek' ifadelerini kullandı.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.