Bu kış 100 bin çocuk üşümeyecek

Bu kış 100 bin çocuk üşümeyecek

Deniz Feneri Derneği, Türkiye'deki ihtiyaç sahibi ilk ve orta öğretim öğrencileriyle, ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Türkiye'ye sığınan aralarında Suriyeli, Kürt, Türkmen, Dürzi ve Ezidi çocuklar için kış mevsimi öncesi harekete geçti.

Deniz Feneri Derneği Genel Başkanı Mehmet Cengiz, Türk, Suriyeli, Kürt, Türkmen, Dürzi ve Ezidi ihtiyaç sahibi ilk ve orta öğretim öğrencileri için "Çocuklar Üşümesin" kampanyasını hayata geçirdiklerini söyledi.
 
Kış mevsimi gelmeden dernek olarak çalışmalarına hız verdiklerini belirten Cengiz, "Deniz Feneri Derneği olarak hem ülkemizdeki ihtiyaç sahibi çocuklarımızı hem de ülkelerinden kaçarak Türkiye'ye sığınan Suriyeli çocukları bu kış ısıtacağız" diye konuştu.
 
Mehmet Cengiz, "Deniz Feneri, ayakkabısı ve montu yırtık olduğu ya da hiç olmadığı için zor kış şartlarında üşüyen ihtiyaç sahibi 100 bin çocuğa, bu kış üşümesinler diye mont, bot, şapka, bere, eldiven, atkı, kazak, pantolon, etek ve çoraptan oluşan giysi setleri hediye edecek" dedi.
 
Projeye Türkiye'nin soğuk denilince akla gelen ilk ili Erzurum'da start verildiğini ifade eden Cengiz, "Kampanya kapsamında Deniz Feneri Derneği Erzurum giyim mağazasına davet edilen üç ayrı ilköğretim okulunda okuyan 80 öğrenci, ayakkabı ve diğer giysileri üzerlerinde deneyerek seçti" diye konuştu.
 
AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.