'Bu kesinlikle Kürtlük davası değil'

'Bu kesinlikle Kürtlük davası değil'

Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesinde karakola patlayıcı yüklü traktörle düzenlenen saldırıda şehit düşen Siirtli Jandarma Er Cengiz'in babası terör örgütü PKK'ya tepki gösterdi.

Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesinde PKK'lı teröristlerce jandarma karakoluna patlayıcı yüklü traktörle düzenlenen intihar saldırısında şehit düşen Jandarma Er Mansur Cengiz'in babası Fadıl Cengiz, terör örgütüne tepki gösterdi.

Şirvan ilçesine bağlı Durankaya köyünde yaşayan baba Fadıl Cengiz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, teröristlerin traktöre bağlı su tankına yerleştirdikleri 2 ton patlayıcıyı karakolda patlatmayı hedeflediğini belirterek, hain planı nizamiyede nöbetçi olan oğlu Mansur ve Adıyamanlı Jandarma Er Hakan Cebe'nin bozduğunu söyledi.

Karakola 03.00'te yaklaşan traktörü durması yönünde ikaz eden oğlunun, aracın durmaması üzerine ateş açtığını, bunun üzerine içeri girmeyeceğini anlayan teröristin patlayıcı infilak ettirdiğini vurgulayan Cengiz, "Oğlum ve arkadaşı müdahale etmese karakoldaki 40 asker şehit olurdu. Arkadaşları için kendilerini feda etmişler" dedi. 

"Şehit olacağını önceden hissettim"

Cengiz, saldırıdan önce terör örgütü PKK'nın kanlı eylemleri nedeniyle tedirgin olduğunu, sürekli acı haber almaktan korktuğunu dile getirdi.

Cengiz, şöyle konuştu:

"Saldırının olduğu akşam evde arkadaşlarla otururken, helikopter ve uçak hareketliği üzerine yanımdakilere 'Her an bir şey olacakmış gibi çok korkuyorum' dedim. Onlar da 'Korkma, bir tek senin oğlun değil ki binlerce arkadaşı var. Allah'ın izniyle hiçbir şey olmayacak' dediler ancak ertesi gün acı haberi aldık. İçimde sürekli korku vardı. Şehit olacağını önceden hissettim. Allah herkesten razı olsun, sağ olsunlar, şehidimize sahip çıktılar. Bu şehit benim oğlumdu, içim yandı ama herkesin şehidiydi." 

"Bu ülke için canımızı feda eden Kürdüz"

"Acımız tarif edilemez, canımız gitti. Tek tesellimiz var, şehit oldu. Biz de Elhamdülillah Müslümanız, şehitliğin ne olduğunu çok iyi biliyoruz ve bunun için sevinçliyiz. İnşallah biz de onun yolunda gider ve şehit oluruz" ifadelerini kullanan Cengiz, şöyle devam etti:

"Terör örgütüne şunu söylemek istiyorum: Bu, kesinlikle Kürtlük davası değil. Bir şehit babası olarak Kürdüm, babam ve annem Kürt. Annem Türkçe bilmiyor. Vatanını ve milletini seven, bu ülke için canımızı feda eden Kürdüz, hain Kürt değiliz. Bunların davasının ne olduğunu kendileri de bilmiyor."

Baba Cengiz, Türkiye'deki Kürtlerin, birinci sınıf vatandaş olarak yaşadığını dile getirerek, örgütün asıl hedefinin ülkeyi bölmek olduğunu vurguladı.

Geçen yıl cumhurbaşkanlığı seçimi yapıldığını anımsatan Cengiz, sözlerini şöyle tamamladı:

"Eğer Selahattin Demirtaş, bir Kürt olarak Recep Tayyip Erdoğan'dan daha fazla oy almış olsaydı, şu an ki cumhurbaşkanı o olmaz mıydı? Kimse ona 'Sen Kürtsün, cumhurbaşkanı adayı olamazsın' dedi mi? Hayır. Amaç farklı, Kürtlük davası değil, amaç bizi böldürmek." 

Oğlu şehit düştüğünde hiç tanımadığı insanların taziyeye geldiğini ve acılarını paylaştığını aktaran Cengiz, "Bu vatan için gerekirse biz de ölürüz, çocuklarımız da ölür ama yeter ki biz bölünmeyelim ve bu devlet baki yaşasın" görüşünü paylaştı.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.