Bu kavga asla 'Nurcu-Milli Görüşçü' kavgası değil

Bu kavga asla 'Nurcu-Milli Görüşçü' kavgası değil

Ali Bulaç, Ak Parti-cemaat gerilimini anlattı

Risale Haber-Haber Merkezi

Ali Bulaç, Ak Parti-cemaat arasında yaşanan gerilimin "asla 'Nurcu-Milli Görüşçü' kavgası" olmadığını söyledi.

Zaman'daki yazısında Türkiye'nin, İslam âleminin en önemli sac ayaklarından biri olduğuna dikkat çekerek yaşanan gerilimin meydana getirdiği tabloyu yazdı:

"Bu ayak kırılırsa İslam âlemi büyük zarar görür. AK Parti-cemaat geriliminde gönüller kırıldı, dil ve üslup sertleşti, hak ve hukuk çiğnendi, kardeşlik zedelendi. Birbirimizi “şeytan”, mutlak kötülük, nefret objesi görmeye başladık. Birtakım adamlarımız devşirildi. Entelektüellerimiz, akademisyenlerimiz  orman vasfını kaybetmiş  arazi gibi çölleşti. Bu gidiş herkese büyük zararlar verecek. Elinde savaş baltası olanların attığı naralar ortalığı kapladı, makul sesler giderek kısılıyor. Pratikler değil inançlar, akideler saldırıya maruz kalıyor. Bölge ateş çemberinde, biz de mahallemizi ateşe veriyoruz. Bu kavga asla “Nurcu-Milli Görüşçü”, “radikal-ılımlı” kavgası değil. Bugün iktidar tarafında yer almış gibi görünenler, dün Süleymancılara, Nurculara, Milli Görüşçülere de karşıydı."

Herkesin "sulh"u seslendirmesi gerektiğini ifade eden Bulaç, yazısını şu cümlelerle tamamladı: "Gelin sıra siyah ineğe gelmeden aklımızı başımıza alalım. Herkes, Anadolu’nun en ücra köşesinde yaşayan her sorumlu mü’min, ateşin üzerine bir bardak su dökmeye çalışsın; sabrı, kardeşliği öne çıkarsın; diyalog, sulh ve salahı seslendirsin."

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
25 Yorum