Bu kafede Arapça ve İngilizce konuşulacak

Bu kafede Arapça ve İngilizce konuşulacak

Bilgi Evleri, Yaz Spor Okulları, Gençlik Merkezleri, Kadın ve Aile Kültür Sanat Merkezi, Engelliler Sarayı gibi önemli projelerin hayata geçirildiği Bağcılar’da yabancı dil eğitiminin geliştirilmesi amacıyla da çalışmalar yürütülüyor

İzci Kamplarında her yıl birçok yabancı ülkeden izcinin misafir olduğu Bağcılar ilçesi yabancı dil eğitiminde de benzeri az olan projeleri hizmete sunuyor.

En hareketli yerlerden olan Bağcılar Meydanı’na yapılan Dil Evi (Language House) hocalar eşliğinde pratik İngilizce ve Arapça konuşulacak. İki katlı kafeye giriş ücretsiz olacak.

Toplam 96’sı devlet okulu olmak üzere 116 okulda 180 bin civarında öğrencinin eğitim gördüğü Bağcılar ilçesi örneği az sayıda bulunan bir projeyi daha hayata geçiriyor. Bağcılar’ın en hareketli yerine inşa edilen Dil Evi’ni ziyaret eden 7’den 77’ye her yaştan ilçe sakini hocalar eşliğinde İngilizce ve Arapça pratik yapma imkanı bulacak.

Bağcılar ilçesi hizmete sunulan üniversiteleri ve yeni eğitim yuvalarıyla konuşuluyor. Kemerburgaz Üniversitesi’nden sonra Medipol Üniversitesi Hastanesi’nin de hizmete açıldığı Bağcılar’da 3. bir üniversitenin yüksek okul proje çalışmaları da devam ediyor. Her yıl yurtdışında eğitim gören gençlerin sayısının çoğaldığı ilçede, yabancı dil ihtiyacı da önem kazandı.

Bağcılar Belediyesi bu alandaki eksiği gidermek amacıyla Bağcılar Meydanı Yürüyüş Yolu yakınında inşa ettiği Dil Evi’ni yakında hizmete sunacak. 150 metrekarelik kullanım alanına sahip olacak iki katlı çelik konstrüksiyon binada Arapça ve İngilizce olarak pratik eğitim verilecek. Kafenin çevresindeki raflarda da İngilizce ve Arapça kitaplar bulunacak.

YABANCI DİL BİLEN PERSONEL HİZMET VERECEK

Genç nüfusa sahip Bağcılar’da üniversiteye giren öğrenci sayısında her yıl büyük artış olduğuna dikkat çeken Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, yabancı dilin bilgi ve iletişim çağının bir gereği olduğuna işaret etti. Bu alandaki eksiği gidermek ve yabancı dil kullanımını kolaylaştırmak için Dil Evi’ni inşa ettiklerini belirten Çağırıcı; “Üniversitede veya kurslarda yabancı dil eğitimi alan herkesin kelime dağarcıklarını geliştirmek ve telaffuzlarını güçlendirmek istiyoruz. Dil Evi’nde yabancı dil bilen personelimiz misafirlere hizmet verecek. Yerli ve yabancı hocalarımız da masaları dolaşarak misafirlerle eğitim amaçlı sohbette bulunacak.” diye konuştu. Bağcılar Metrosu ile Tramvay Durağı’nın yakınında kurulan Dil Evi Bağcılar Meydanı’nda bulunuyor.

İnternet Haber

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.