Bu insanlık dışı ve barbarca

Bu insanlık dışı ve barbarca

İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) Genel Sekreteri İyad Medeni, Nijerya'da çok sayıda kız öğrencinin kaçırılmasını "barbarca ve insanlık dışı" diye niteledi.

İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) Genel Sekreteri İyad Medeni, Nijerya'da çok sayıda kız öğrencinin kaçırılmasını "barbarca ve insanlık dışı" diye niteledi.

Medeni, Cidde'deki ofisinde AP haber ajansına yaptığı açıklamada, geçen ay çok sayıda kız öğrencinin Boko Haram militanlarınca Borno eyaletinin Chibok kasabasındaki okullarından kaçırılmasıyla ilgili olarak, "Bu insanlık dışı ve barbarca. Kızları kaçıranlar düpedüz haydut" dedi.

Bu tür radikal grupların "insanlıklarını ve dinlerini inkar ettiğini" vurgulayan Medeni, "Bir örgüt kız öğrencileri kaçırıp da bunun İslam olduğunu, bunu Allah'ın emrettiğini, kaçırılan kızları satılığa çıkararak İslam'a uygun hareket ettiklerini iddia ediyorsa bu İslam ve onun kutsal kitabıyla, İslami doktrinle nasıl bağdaşır" diye konuştu.

Medeni, Boko Haram gibi radikal örgütlerin "İslam'ın özüne tehdit teşkil ettiğini" vurgulayarak, "İİT, İslam ve herhangi bir Müslüman ülkeyle ilişkilendirilemeyecek bu tür radikal hareketlerle mücadelede güçlü ve etkin bir rol oynamaya çalışıyor" ifadesini kullandı.

Nijerya'da dine dayalı yönetim isteyen ve yalnızca bu yıl düzenlediği saldırılarda 1500'den fazla kişiyi öldürdüğü bilinen Boko Haram örgütü, 15 Nisan'da Chibok'taki okula baskın düzenlemiş, 200'den fazla kız öğrenciyi kaçırmıştı.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.