Bu imam hatipler Bediüzzaman'ın Medresetüzzehra'sı gibi

Bu imam hatipler Bediüzzaman'ın Medresetüzzehra'sı gibi

Katsayı adaletsizliğinin kalkması ve orta kısımların yeniden açılmasının ardından imam hatip liselerinin başarısı her geçen gün artıyor

Üniversite giriş sınavlarında önemli başarılara imza atan imam hatip liselerinde okuyan öğrenciler, YKS'den aldıkları puanlarla da dikkatleri üzerlerine çekiyorlar.

Özellikle 2014 yılında eğitim ve öğretime başlayan proje imam hatip liselerinin ilk mezunlarını vermesi de bu başarıda önemli bir rol oynadı. 2018 yılında imam hatip lisesinden mezun olan 234 bin öğrencinin yüzde 28.6’sı lisans ve önlisans bölümlerine yerleşirken, yüzde 37.6’sı da lisans, önlisans ve açıköğretim fakültelerinin öğrencisi oldu.

İmam hatip okullarındaki eğitim kalitesi her geçen gün artarken Türkiye genelinde başarılara imza atan Fen ve Sosyal Bilimler programını işleyen Zeynel Bey Erkek Anadolu İmam Hatip Lisesi yeni binasıyla eğitim kalitesi daha da artırmayı hedefliyor.

Batman merkezde 6 yıldır eğitime başlayan ve Milli Eğitim Bakanlığı tarafından proje okulu seçilen Zeynel Bey Erkek Anadolu İmam Hatip Lisesi ile TP Fatıma Zehra Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi, mesleki derslerinin yanında Fen ve Sosyal Bilimler dersleri de verilerek eğitim kalitesini artırıyor.

TP Fatıma Zehra Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi kız öğrenciler Zeynel Bey Erkek Anadolu İmam Hatip Lisesi de erkek öğrenciler için proje okul olarak Batman’da faaliyet yürüttüklerini aktaran Zeynel Bey Erkek Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Cengiz Acar, proje okullarından dolayı her geçen gün imam hatiplerin kalitesinin arttığını söyledi.

Proje okulu olmaları ve merkeze taşınmış olmaları okullarının daha da tercih edilmeye başlandığını aktaran Acar, “Okulumuz imam hatiple beraber Fen ve Sosyal Bilimler müfredatı uygulandığı için öğrencilerimize iyi bir gelecek vadediyor. Bu nedenle tüm velilerin erkek çocuklarını bize yönlendirmeleri gerekiyor. Okulumuzun tercih edilmesi bizce şarttır ve vazgeçilmez bir imkândır.” şeklinde belirtti.

“Üstat Bediüzzaman Said Nursi’nin ‘Medresetüzzehra’ hayali vardı”

Batman Zeynel Bey Erkek Anadolu proje İmam Hatip Lisesi okuduğunu ve çok memnun olduğunu aktaran öğrencilerden Ömer Karakuş, “2 yıldan beridir bu okulda öğrenim görmekteyim. Okulumuz çok güzel ve çok memnunum. Üstat Bediüzzaman Said Nursi’nin ‘Medresetüzzehra’ hayali vardı. O medrese de hem fenni ilimler hem de İslami ilimler olarak eğitim verilmesini istiyordu. Şu anki proje okul olan imam hatipler Üstadın düşündüğü gibi hem fenni hem de İslami ilimler eğitimi veriliyor. Çoğu insanın imam hatiplere yönelik ön yargısı var. İmam hatiplerden sadece imamlar mezun olur. Böyle bir düşünce yanlış bir düşüncedir. İmam hatiplerden tıp okuyan da var inşaat okuyan da var. İmam hatipler istedikleri mesleği seçebilirler öğrencilere imam hatibi tavsiye ederim.” şeklinde konuştu.

Mehmet Sait Çelik –İLKHA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
2 Yorum