Bu ilçede ramazan topu yasak!

Bu ilçede ramazan topu yasak!

Göynük Belediye Başkanı Kazan heyelanı tetikleyeceği gerekçesiyle Ramazan topu atışlarını yasakladıklarını söyledi

Bolu'nun Göynük İlçesi'nde heyelan nedeniyle iki ev yıkılıp, tepelerde bulunan kayalar yuvarlanınca, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü'nün heyelanı tetikleyeceği gerekçesiyle Ramazan topu atılmaması önerisi uygun bulundu. 
 
Göynük Belediye Başkanı Kemal Kazan bu yıl tehlike yaratacağı gerekçesiyle Ramazan topu atışlarını yasakladıklarını söyledi.Bolu'nun Osmanlı'dan kalan mimarisi ile ünlü ilçesi Göynük'te, Mayıs ayında etkili olan yağmur sonucu iki ev heyelan nedeniyle yıkıldı. Yağmur Mayıs ve Haziran ayı boyunca devam ederken, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ekipleri tepelerin üzerinde kurulu ilçede incelemelerde bulunarak, önlemler için tavsiyelerde bulundu. AFAD ekipleri yaratacağı basınç nedeniyle heyelanı tetikleyebileceği gerekçesiyle Ramazan ayında top atışı yapılmamasını önerdi. Bunun üzerine ilçede Ramazan ayında top atılması yasaklandı.
 
İlçede yaşanan heyelanda iki evin yıkıldığını belirten Göynük Belediye Başkanı AK Partili Kemal Kazan şu açıklamayı yaptı:
 
"İlçe merkezi çok yoğun yağmur yağışı aldı ve yaşanan selle birlikte heyelan oluştu. Kayaların yerinden oynamasıyla birlikte iki ev kullanılamaz hale geldi. İlçe merkezinde yollarda ve alt yapıda zarar oluştu. İlçemizde inceleme yapan AFAD ekipleri de Ramazan topunun oluşturduğu basıncın yeni heyelanlara neden olabileceğini söyledi. Şu an yıkılan evleri de yeni bir heyelan oluşabileceği gerekçesiyle kaldıramıyoruz. Çok pahalı bir ödenekle bu işlemin yapılması gerekiyor. Tehlike yaratacağı gerekçesiyle Ramazan topu atışlarını bu yıl yasakladık." 
 
Habertürk 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.