Bu ilçede internet artık bedava

Bu ilçede internet artık bedava

Samsun'un 72 bin kişinin yaşadığı, 33 bin konutun bulunduğu Canik ilçesinde internet ücretisiz.

Canik ilçesinde öğrencilerin ve vatandaşların yararlanması amacıyla internetten yararlanması amacıyla belediyece yürütülen proje kapsamında, ücretsiz internet hizmeti verilmeye başlandı. Cep telefonlarından "internet" yazıp 3172'ye kısa mesaj atan vatandaşlar, telefonlarına gelen şifre ile evlerinde, iş yerlerinde veya ilçe sınırlarındaki herhangi bir yerde internetten ücretsiz yararlanıyor.
 
Canik Belediye Başkanı Osman Genç, AA muhabirine, belediye hizmetlerini ilçede yaşayan insanların evlerinden veya iş yerlerinden internet üzerinden halletmesi için sistem kurduklarını söyledi. Herkesin evinde veya iş yerinde internet olmadığını gördüklerini belirten Genç, şöyle devam etti: "Bu kapsamda vatandaşlarımıza ücretsiz internet kullanımı sunabilmek için proje geliştirdik.
 
Ücretsiz internetin deneme yayınına başladık. Çeşitli bölgelere kurduğumuz vericilerle ilçenin bir bölümüne ücretsiz internet kullandırmaya başladık. Ücretsiz internetten vatandaşlarımız sadece belediye hizmetlerini almayacak, ayrıca bilgi ve teknoloji çağında çocuklarımız eğitimleri için ulaşması gereken bilgiye ulaşacak."
 
 "Yıl sonuna kadar 18 verici yerleştireceğiz"
 
Belediyenin internet üzerinden çeşitli eğitimler verebileceğine işaret eden Genç, şunları kaydetti: "Özellikle bu hizmeti tüm ilçeye yaydığımız andan itibaren vatandaşlarımızın isteği doğrultusunda internet üzerinden aile eğitimleri, dershaneye gidemeyen çocuklarımıza istedikleri dersler konusunda eğitimler verebileceğiz. Böyle ücretsiz bir hizmet Türkiye'nin hiçbir bölgesinde yapılmadı, bu sistemin öncelik yapacağına inanıyorum.
Ücretsiz internetten deneme aşamasında bine yakın vatandaşımız yararlanıyor. İlçenin tamamına yıl sonuna kadar 18 verici yerleştireceğiz. Bunu yaptığımızda tüm ilçe ücretsiz bir şekilde interneti kullanmaya başlayacak." Genç, ailelerin istemediği ve yasaklanmış sitelere erişimin tamamen engellendiğini de sözlerine ekledi.
 
Türkiye 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.