Bu ilçede 21 bin çocuk Kur'an okuyacak

Bu ilçede 21 bin çocuk Kur'an okuyacak

Bağcılar’daki Yaz Kuran Kursları, Çiftlik Demircan Merkez Camii’nde düzenlenen coşkulu törenle başladı.

Yaklaşık 21 bine yakın öğrenci ilçenin farklı mahallelerindeki ibadethanelerde 500 hoca eşliğinde eğitim görecek.
 
Okulların tatile girmesiyle birlikte ailelerde Kur’an kursu heyecanı başladı. Bağcılar ilçesinde de Yaz Kuran Kursları, Çiftlik Demircan Camii’nde düzenlenen törenle başladı. Kurs öğrencileri kadar heyecanlı olan ailelerin de hazır bulunduğu tören sırasında öğrenciler ilahiler söyledi şiirler okudular. Ellerinde “Camilere koşalım Kur’anla buluşalım” yazılı dövizler taşıyan öğrencilerin heyecanı gözlerden kaçmadı.
 
Bağcılar Kaymakamı Erdal Çakır,  çocuğu zihnen yetiştirmenin yeterli olmayacağına vurgu yaparak, “Çocuk iyi yetişebilir ancak ailesine ve çevresine faydası olmaz. Kendi menfaatini ön planda tutabilir. Çocuklarımızı ahlaken de iyi yetiştirmeliyiz. Eğer mimar olacaksa Mimar Sinan gibi, şair olacaksa Baki gibi doktor olacaksa İbni Sina, alim olacaksa da Ebu Suud, gemi kaptanı olacaksa da Barbaros Hayrettin Paşa gibi olmalı.” diye konuştu.
 
SİZLER DE YARDIMA MUHTAÇLARA EL UZATACAKSINIZ
 
Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı da ilçede eğitime yönelik hizmete sunulan projelerin önemine dikkat çekti. Kısa süre önce Tanzanya’ya gerçekleştirdiği ziyaret ile ilgili bilgi veren Çağırıcı, çocukların ayağına giyineceği terlik olmadığını ve kum üzerinde çatısı ve duvarı olmayan bir alanda eğitim gördüklerini anlattı. Çocukların zor şartlarda yaşadıklarını anlatan Çağırıcı, “Öğretmen hasırda öğrenciler ise kumun üzerinde oturuyor.
 
Rüzgar estiği vakit her tarafı kum sarıyor. Yıkanacak suları yok. Evlerin yüzde 80’inde elektrik yok. Bu insanlar çok zor şartlarda yaşıyorlar. Peygamber Efendimiz (s.a.v), ‘komşusu açken tok yatan bizden değildir’ diyor.  Artık ulaşım kolay. Artık dünyanın diğer ucundakiler de bizim komşumuz oldu. Aziz Mahmut Hüdai Vakfı ile birlikte oraya yetimhane ve okul yapacağız. İnşallah sizler de iyi eğitim alacaksınız. Onlara yardım elini uzatacaksınız.” dedi. 
 
Çocuklara yüzme havuzlarından ücretsiz yararlanacakları müjdesini de veren Çağırıcı, kursu başarıyla tamamlayanlara da Kur’an-ı Kerim hediye edeceklerini söyledi.
 
 BEŞERİ VE MANEVİ İLİMLERİ BİRLİKTE ÖĞRETMELİYİZ
 
İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Yılmaz da binlerce öğrencinin Kur’an kurslarına katılmasından dolayı mutluluk duyduğunu belirterek, “Yavrularımıza beşeri ve manevi ilimlerimizi birlikte vermeliyiz. Beşeri ilimleri manevi ilimlerle desteklemeliyiz.”  dedi.  Yılmaz, bu anlamda çocukları Bağcılar Müftülüğü’ne emanet ettiklerini ve Kur’an kurslarının önemli bir hizmeti yerine getirdiğini kaydetti. Bağcılar Müftüsü Hasan Hüsnü Sula ise, “Okul ve cami işbirliğini sağlamak için yardımcı olan herkese teşekkür ediyorum.” dedi.  
Cami imam-Hatibi Vahdettin Güzel de çocukların ve gençlerin eğitimine yönelik örnek çalışmalar gerçekleştirdiklerini söyledi. Program sonunda Başkan Çağırıcı çocuklara kek ve meyve suyu dağıttı.  Bağcılar’daki cami ve Kur’an kurslarında başlayan kurslar 22 Ağustos  2014 tarihine kadar sürecek.
 
Haber7 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.