Bu devlet Türklerin olduğu kadar Kürtlerin de devletidir

Bu devlet Türklerin olduğu kadar Kürtlerin de devletidir

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Aktay, "Türkiye Cumhuriyeti, terör örgütünün Kürtleri köleleştirmesine asla müsaade etmeyecektir. Çünkü bu devlet, Türklerin olduğu kadar Kürtlerin de devletidir." dedi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yasin Aktay, "Türkiye Cumhuriyeti, terör örgütünün Kürtleri köleleştirmesine asla müsaade etmeyecektir. Çünkü bu devlet, Türklerin olduğu kadar Kürtlerin de devletidir." dedi.

Beraberinde AK Parti Diyarbakır Milletvekili Ebubekir Bal ve AK Parti İl Başkanı Muhammed Akar ile Dicle ilçesine gelen Aktay, partisinin ilçe teşkilatını ziyaret etti.

Aktay buradaki konuşmasında, bir süre önce AK Parti İlçe Başkanı Deryan Aktert'in, PKK'lı teröristlerce katledildiğini anımsatarak, terör saldırılarıyla insanları yıldırmaya çalışmanın örgütün acziyetini gösterdiğini, pusu kurmak suretiyle savunmasız bir insanı öldürmenin kolay olduğunu belirtti.

"Çakalca siyaset yapılmaz"

Saldırıların kalleşçe gerçekleştirildiğine vurgu yapan Aktay, şöyle konuştu:

"Bu örgüt siyasetçilere yönelik siyasilere yönelik saldırılara girişmişse bu onun güçlü olduğunu değil, tükenmiş olduğunun göstergesidir. Bugün sırtını terör örgütüne onun kalleşliğine, alçaklığına ve pusu kurma kabiliyetine dayamış olanlar yaptıkları siyaseti siyaset olarak zannetmesinler, o siyaset falan değil, çakallıktır. Çakalca siyaset yapılmaz. Siyaset er işinin, yiğit insanın mert insanın yapabileceği bir şeydir."

Terör örgütü PKK'nın silah zoruyla esir hale getirmeye çalıştığına vurgu yapan Aktay, terör örgütüne sırtını dayamış olan siyasilerin anlatacağı hikayenin kalmadığını kaydetti.

Aktay, iktidarları boyunca yapılan demokratik yasal değişikliklere dikkat çekerek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Türkiye Cumhuriyeti, terör örgütünün Kürtleri köleleştirmesine asla müsaade etmeyecektir. Çünkü bu devlet, Türklerin olduğu kadar Kürtlerin de devletidir. Kürtler, dünyanın hiçbir yerinde çevremizdeki hiçbir ülkede kendilerini Türkiye'de ki kadar özgür, bağımsız ve onurlu bir duruş içerisinde hissetmiyorlar."

"Ne yaparlarsa boş"

Terör örgütünün bunu gördükçe hırçınlaştığı ifade eden Yasin Aktay, "Ellerindeki istismar alanı yok olmamasını sağlamaya çalışıyorlar. Ne yaparlarsa boş... FETÖ gibi sırtını PKK'ya yaslayan siyasilerde, PKK'nın kendisi de kaçacak delik aramak zorunda kalacak." değerlendirmesinde bulundu.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.