Bu cuma yardımlar Bosna’ya

Bu cuma yardımlar Bosna’ya

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez “Bu cuma halkımızdan topladığımız yardımlarla bir şekilde Bosna’daki kardeşlerimizin yaralarını sarmaya çalışacağız” dedi.

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, sel felaketi nedeniyle Bosna Hersek’te on binlerce insanın evsiz, tarım arazilerinin ise sular altında kaldığını belirterek, “Bizden yardım istendi. İnşallah biz de Diyanet İşleri Başkanlığı olarak, bu cuma halkımızdan topladığımız yardımlarla bir şekilde Bosna’daki kardeşlerimizin yaralarını sarmaya çalışacağız” dedi.

Diyanet İşleri Başkanı Görmez, makamında Arnavutluk İslam Birliği Başkanı İskender Bruçay ile bir araya geldi.

Göreve yeni seçilen Bruçay’a başarı dileyen Görmez, “Bütün idari görevler ateşten gömlektir ama bu görevler ateşten cübbe. Onun için Cenab-ı Hakk’ın bu görevde sizleri mahcup etmemesini niyaz ediyorum. Allah pişman, mahcup etmesin” diye konuştu. Konuşmasında Tiran’da büyük bir caminin inşasına yönelik çalışmaların olduğunu hatırlatan Görmez, Diyanet İşleri Başkanlığı ve Arnavutluk İslam Birliği arasında bununla ilgili mutabakatın sağlandığını söyledi. En kısa zamanda caminin temelinin atılmasına yönelik temennisini dile getiren Görmez, “İnşallah en geç iki yıl içinde bitirir, açılışını yapar, içinde ibadet ederiz” diye konuştu.

Bilhassa Bosna Hersek’te meydana gelen sel ve heyelan felaketinin ardından Türkiye Diyanet Vakfı’ndan bir heyetin bölgeye gittiğini ve ilk yardımları götürdüğünü belirten Görmez, “Hasar tespiti ortaya çıktı. Hasar bizim tahayyül ettiğimizin çok fevkinde bir hasar. On binlerce insan evsiz kaldı, tarım arazilerinin tamamı sular altında kaldı. Bizden yardım istendi. İnşallah biz de Diyanet İşleri Başkanlığı olarak bu cuma halkımızdan topladığımız yardımlarla bir şekilde Bosna’daki kardeşlerimizin yaralarını sarmaya çalışacağız” dedi.

Akit

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.