Bu çocuklara acil yardım ulaştıramazsak çoğu ölecek

Bu çocuklara acil yardım ulaştıramazsak çoğu ölecek

Güney Sudan'ın bazı bölgelerinde kıtlık ilan edildi

Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF), Dünya Gıda Programı (WFP), Gıda ve Tarım Örgütü (FOA) ile Güney Sudan hükümetinin yaptığı ortak yazılı açıklamada, ülkenin Unity eyaletine bağlı iki bölgesinde yaşayanların açlıkla boğuştuğu belirtildi.

Yaklaşık 100 bin kişinin yaşadığı söz konusu bölgelerde kıtlık ilan edildiği ve kıtlığın yayılma tehlikesinin bulunduğu kaydedilen açıklamada, Güney Sudan nüfusunun yüzde 40'ını oluşturan 4,9 milyon kişinin ise acil gıda yardımına ihtiyaç duyduğu vurgulandı.

"Çok sayıda aile hayatta kalmak için sahip olduğu her şeyi tüketti"

FOA Güney Sudan Başkanı Serge Tissot, konuyla ilgili değerlendirmesinde, ülkedeki iç savaşın tarımı bitirdiğini ve buradaki insanlarının çoğunun çiftçi olduğunu ifade ederek, "Korktuğumuz başımıza geldi. Çok sayıda aile hayatta kalmak için sahip olduğu her şeyi tüketti." dedi.

"Yardım ulaşmazsa çocuklar ölecek"

UNICEF Güney Sudan Başkanı Jeremy Hopkins de 250 binden fazla çocuğun yetersiz beslendiğine işaret ederek, "Eğer bu çocuklara acil yardım ulaştıramazsak çoğu ölecek." diye konuştu.

Gıda ve ilaç gibi temel ihtiyaçlarını karşılayamayan Güney Sudanlılar komşu ülkelere sığınmaya da devam ediyor. BM rakamlarına göre, Güney Sudan'dan komşu ülkelere giden mülteci sayısı 1,5 milyonu aştı.

aa

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.