Bu camiye gelen çocuklar bilgisayar kazanacak

Bu camiye gelen çocuklar bilgisayar kazanacak

Bitlis’in Adilcevaz ilçesinde çocukları namaz kılmaya ve camiye teşvik etmek amacıyla bir camide yarışma düzenlendi.

Camide cemaatle birlikte namaz kılıp müezzinlik yapmayı öğrenen çocuklar için düzenlenen yarışma, öğrencilerin heyecanını ve camiye olan ilgilerini artırdı. İlçede bulunan İsmail Efendi Camii imamı Fikret Günay, çocukları namaz kılmaya ve camiye teşvik etmek amacıyla, iki ay süreyle ikindi ve akşam namazlarını camide kılan öğrencileri tablet bilgisayar ile ödüllendireceklerini söyledi.
Yapılan uygulama sayesinde çocukların camiye ilgisinin arttığını ifade eden İsmail Efendi Camii İmamı Fikret Günay, amaçlarının camiyi, namazı ve cemaati çocuklara sevdirmek olduğunu ifade ederek, “Geçmişte dedelerimizin ektiği ağaçlardan istifade ediyorduk ve şimdi o ağaçlar yaşlandı. Yaşlanan bu ağaçlarımızın yerlerine yeni fidanlar ekilmediği takdirde bahçelerin boş kalacağı gibi, Camilerimizi çocuklarımıza sevdirmezsek, onlara cami ve ibadet alışkanlığı sevgisi kazandırmazsak, camilerimizde bahçeler gibi boş kalacaktır. Camilerimizde ödüllü kampanya ve yarışmalar düzenleyerek çocuklarımıza cami ve namaz sevgisini aşılamalıyız. Evlerimize ve arabalarımıza gösterdiğimiz önem ve değerin bir kısmını ne olursa olsun gençlerimize ve çocuklarımıza vermemiz gerekiyor.
Eli kalem tutan her çocuğumuzu memleketimize hayırlı evlatlar olarak yetiştirmeliyiz. Eğer gençlerimize ve çocuklarımıza gereken önemi vermediğimiz takdirde onları ya hastanede ya da hapishanelerde gördüğümüz zamanlar üzülürüz ve son üzüntüde fayda etmeyecektir. Bu yüzden çocuklarımızın eğitimlerine hassasiyetle önem vermeliyiz. Gördüğünüz gibi Camimiz cıvıl cıvıl. Çocuklarımız boş zamanlarında dışarıda gezeceklerine camiye gelerek dinlerini öğreniyor” diye konuştu.
Düzenlenen yarışmaya 25 öğrencinin katıldığına değinen imam Fikret Günay, Kursa çocuklarını gönderen ailelerinde uygulamadan son derece memnun kaldıklarını da sözlerine ekledi.

haber7

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.