Bu caminin tavanı açılıyor!

Bu caminin tavanı açılıyor!

Bursa'da bulunan ve çatısı açılabilen cami hem enerji tasarrufu sağlıyor hem de yaz sıcaklarında cemaatin daha rahat ibadet edebilmesine imkan tanıyor.

Bursa Merkez Nilüfer ilçesinde kubbesi açılabilen Safa Cami'nde kalabalık cemaate rağmen klima kullanılmayarak enerji tasarrufu yapılıyor. Toplamda 120 metrekarelik açılabilir bir sistem bulunduran cami çok az bir açıklıkla dahi gayet serin bir ortam haline gelebiliyor. Cemaatten çok olumlu tepkiler alındığını belirten Safa Cami Dernek Başkanı Yakup Köse, “Yaz aylarındaki sıcak havaya istinaden ilçelerden bile katılan vatandaşlarımız oluyor. Burada hem namazlarını rahat kılıyorlar hem de camiyi görüyorlar. Sistemimiz güzel çalışıyor, cemaatimiz de bu durumdan gayet memnun. Ayrıca klima gibi sağlıksız ve masraflı bir yöntemi kullanmadığımız için ciddi enerji tasarrufu sağlamış oluyoruz. Neredeyse yüzde 70'in üzerinde bir enerji kaybını engellemiş oluyoruz. Yeni yapılan camilere de bu sistemi tavsiye ediyoruz” dedi.

'TERAVİHLER ÇOK KEYİFLİ GEÇİYOR'

Teravih namazlarının çok keyifli geçtiğini belirten Safa Cami imamı Ali Sevimli yaptığı açıklamada, “Camimiz toplamda 1250 metre kare alan üzerine kurulu olup alt katta çok amaçlı salonlar ve üst katta da 400 metre karelik bir ibadet alanı var. Kubbemizdeki açılabilir sistem sayesinde 120 metre karelik bir açıklık oluşturulabiliyor. Kubbenin tamamını açtığımızda içerisi fazla serin olabiliyor o yüzden küçük bir kısmı açıyoruz. Klimanın sağlıksız havasında da uzak duruyoruz” diye konuştu.

sefa-cami.jpg

yeni akit

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.