Bu caminin İslam'da yeri yok!

Bu caminin İslam'da yeri yok!

Özgürlük adına dinin sabitleri değiştirilemez

Almanya’nın başkenti Berlin’de Evanjelik St. Johannis Protestan Kilisesi’nden kiralanan bir odada açılan ‘İbni Rüşd-Goethe Camisi’ne tepkiler devam ediyor. Avrupa Türk İslam Birliği Genel Başkanı İhsan Öner, İslam’ın Ortodoks veya liberal diye adlandırılamayacağını, İslam’ın temel esaslarının belli olduğunu söyledi.

İhsan Öner, tepkisini şöyle dile getirdi: “Kimse kendini herhangi bir ilahiyat bilgisi olmadan, ortaya çıkıp İslam adına bir şeyler yapamaz. Kurum olarak da, kişisel olarak da böylesi bir yaklaşımı ciddiye almamız mümkün değildir. İslam sosyal bir vakadır, insanın sosyal hayatını tanzim etmek için gelmiştir. Siz İslam’ı kendinize göre yorumlayarak karar veremezsiniz. Hiç kimse gelip ben böyle inanıyorum, fikir ve din özgürlüğü adına dinin sabitleri değiştirilemez. Böylesi bir oluşumu saçma görüyorum ve İslam’la alakası yoktur. Eğer liberalizm deniyorsa bu dinin adı liberalizmdir, İslam değildir. Kendilerine göre bir din uydurmuşlardır, İslami kuruluşların bu tür olayları ciddiye almayacağını düşünüyorum.”

EN DOĞRU CEVABI DİYANET VERDİ

Almanya Türk Federasyonu Köln Türk Ocağı din görevlisi Mehmet Budalı da, son zamanlarda medyada konu ile ilgili tartışmalara tanık olduklarını söyleyerek, “Diyanet en doğru cevabı vermiştir. Türk Federasyonu olarak Diyanet’in açıklamalarının arkasındayız. Bunun İslam’a ve özellikle kadınlara herhangi bir getirisi olmayan sadece gündem oluşturmayı amaçlayan bir şey. Dünyada o kadar problemler varken ve biz bunlara çözüm üretmemiz gerekirken, özellikle İslam alemi bu kadar sıkıntının içindeyken gündem üzerine gündem sadece bilgi kirliliği oluşturur başka bir şey değil” diye konuştu. İHA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
2 Yorum