Bu buluş akıllı telefonların ekranlarını kırılmaz yapacak

Bu buluş akıllı telefonların ekranlarını kırılmaz yapacak

ABD'li bilim insanları, akıllı telefonlarda sık yaşanan sıkıntılardan biri olan çatlak ekranları tarihe karıştıracak bir gelişmeye imza attığını duyurdu.

ABD'nin Ohio Eyaleti'nde bulunan Akron Üniversitesi araştırmacıları, polimer bir yüzey üzerindeki elektrotlardan oluşan şeffaf bir film geliştirdi. Son derece esnek ve sağlam olduğu belirtilen film, bir gün akıllı telefon ekranlarını korumak için kullanılabilir. Yeni teknoloji aynı zamanda ekran maliyetini de ciddi ölçüde azaltmaya yardımcı olabilir.
Akıllı telefonların çoğunda ekranları korumak için indiyum kalay oksit kullanılıyor. Şeffaf, elektriksel bir iletken olan madde, geliştirilmesi oldukça zor ve maliyetli olduğu gibi, kolayca kırılabiliyor.

Akron Üniversitesi'ndeki çalışmada yer alan Yu Zhu, 'geliştirdikleri filmin, şeffaflık ve 1iletkenlik derecesinde indiyum kalay oksitle aynı seviyede olduğunu' belirtti. Zhu, yapılan 1000 sağlamlık testinin ardından filmin şekil ve sağlamlığını koruduğunu, aynı zamanda aşırı esnek olması sayesinde çok ucuza üretilebildiğini ifade etti.
Zhu, yeni teknolojinin mobil cihaz piyasasında indiyum kalay oksitin en büyük rakibi olarak belirmesini ümit ettiklerini söyledi. Akıllı telefonların ekranlarını korumak için günümüzde en çok başvurulan iki teknoloji, sırasıyla Corning ve GT Advanced Technologies şirketleri tarafından geliştirilen Gorilla ve Sapphire Glass. Ancak her iki teknolojide çatlak ve kırıkları kesin olarak önleyemiyor.

AJ Türk

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.