Bu bölgede deri kanseri riski yüksek

Bu bölgede deri kanseri riski yüksek

Dermatoloji Uzmanı Dr. Ulaş Güvenç, Çukurova'nın bol güneş alması, nüfusun önemli bir bölümünün çiftçilikle uğraşması ve açık alanda çalışmasının da etkisiyle deri kanserleri riskinin bölgede yüksek olduğunu bildirdi.

Dr. Güvenç, Çağ Üniversitesi öğrencilerine güneşten korunma yöntemleriyle ilgili verdiği konferansta, Türkiye'nin de içinde bulunduğu coğrafyada deri kanserlerinin hızla arttığını, 1935'te yakalanma riski 1/bin 500 iken bugün bu oranın 1/60'a kadar çıktığını söyledi. Dr. Güvenç, yılın 305 günü zararlı UV ışınlarının düştüğü Çukurova bölgesinde de deri kanserleri konusunda kamuoyunun bilinçlenmesi ve korunmaya önem verilmesi gerektiğini kaydetti.

Çukurova'nın bol güneş alması, nüfusun önemli bir bölümünün çiftçilikle uğraşması ve açık alanda çalışmasının da etkisiyle deri kanserleri riskinin bölgede yüksek olduğunu vurgulayan Dr. Güvenç, “Cerrahi ve medikal tedavilerini yaptığımız bu hastalara özellikle güneşten korunmaları gerektiğini sürekli anlatıyoruz. Deri kanserlerinin yüzde 90'ının önlenebilir olduğu düşünüldüğünde doğru bir şekilde güneşten korunmanın önemi daha iyi anlaşılıyor” dedi.
Dr. Ulaş Güvenç şöyle devam etti:

"Güneşten koruyucu kullanırken 2 saate bir tekrarlamak ve yetişkin bir insan vücudunun tamamı için bir avuç dolusu güneşten koruyucu kullanmak gerekli. Ayrıca güneşten koruyucu özelliği olan koyu renkli kıyafetler, geniş şapkalar, güneş gözlüğü kullanımı, saat 10-16 arasında açık hava aktivitelerinden kaçınmak önemli. Çocukluk çağındaki güneş yanıklarının da deri kanseri gelişiminde önemi olduğundan, özellikle ebeveynlerin çocuklarını güneşten korunma hakkında eğitmeleri gerekiyor."

Haber7

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.