Bu belirtiler varsa Karaciğerinizde sorun olabilir...

Bu belirtiler varsa Karaciğerinizde sorun olabilir...

Karaciğer, vücudumuzun en önemli organlarından biridir. Şeker, yağ ve vitamin burada depolanır, metabolizmamızı düzenler ve toksinler vücuttan atılmasını sağlar.

Sağlıklı bir yaşamın şartı sağlıklı bir karaciğerden geçiyor. Bu sebeple karaciğerimize iyi bakmamız gerekiyor.

Karaciğerinizin düzgün çalışmamasına sebep olan birçok faktör vardır. Obezite, karaciğerin filtreleyemeyeceği türden yiyeceklerin aşırı gibi.

Karaciğerimizin düzgün çalışmadığına dair birçok belirti vardır. Belirtiler kişiden kişiye göre değişirken, bu belirtilerden genellerini bilmekte yarar var.

1- Karnın üst kısmında ağrı

Bazı yağlar karaciğerinizin büyümesine sebep olur. Bu nedenle karnınızın üst kısmında Ağrı hissedersiniz. Öte yandan bunun nedeni midenizin gazla dolu olması ve şişmiş olması da olabilir.

2- Kronik yorgunluk

Bazen hepimiz yorgun hissederiz. Ancak sürekli yorgun hissediyorsanız, karaciğerinizde bir sorun olabilir. En iyisi bir doktora görünmek.

3- Deride renk değişimi

Deriniz sarılaşmaya başlarsa karaciğerinizde problem olabilir. Vücut, sindirime yardımcı olması için bilirubin isimli bir pigment salgılar. Karaciğer de bunu filtreleyemezse sarılığa yakalanabilirsiniz. Ayrıca bu kişilerde deri hastalıkları ve kaşınma da görülür.

4- Bulantı

Karaciğeriniz düzgün çalışmazsa sık sık mideniz bulanır, özellikle de yağlı yiyecekler yedikten sonra. Baş dönmesi, kusma ve ishal ise diğer belirtilerdir.

5- İdrar ve dışkı

Karaciğeriniz düzgün çalışmıyorsa, dışkınız renksiz veya beyazımsı bir renkte olabilir. Öte yandan idrarınız daha koyu renkte olacaktır.

6- Kaslar

Eğer vücudunuzun herhangi bir bölgesi kolayca morarıyorsa, kaslarınızda ağrı varsa ve bacaklarınızda şişik varsa karaciğeriniz görevini yerine getiremiyor demektir.

Karaciğerinizde problem olduğunu düşünüyorsanız, hemen doktorunuza görünmelisiniz.

Yeni Akit

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.