Bu Anayasayı Said Nursi değil CHP yaptı

Bu Anayasayı Said Nursi değil CHP yaptı

Orhan Miroğlu: O halde buna sahip çıkın

Risale Haber-Haber Merkezi
 
Star yazarı Orhan Miroğlu, 1921 Anayasasının hayata geçirilmesinin önemine değindi.
 
AK Partinin cumhurbaşkanlığı vizyon belgesinin en önemli kısmının 21 Anayasasına yapılan güçlü vurgu olduğunu belirten Müroğlu, geleceğin Türkiye’sinde bir arada yaşamımızı mümkün kılacak Anayasanın 1921’de yazıldığını ifade ederek, 21 Anayasasını en çok savunması gereken partinin CHP olması gerektiğini söyledi.
 
21 Anayasasının, CHP’nin ve Kemalist aydınların, tıpkı Osmanlı mirasına çektikleri muameleye benzer bir muameleyle karşı karşıya kaldığını, buna rağmen, bugün de değerinden bir şey kaybetmeyen önemli bir toplumsal belge olduğuna dikkat çeken Miroğlu, "21 Anayasası, Said Nursi, Rıza Nur ve Ziya Gökalp’in eseri değildir. Bu anayasa yeni kurulan mecliste kabul edildiğinde çatı adayın merhum babası dahil, Said Nursi de, Rıza Nur da, Türk milliyetçiliğinin en büyük ideologlarından sayılan Diyarbakırlı Ziya Gökalp de ‘rejim düşmanı’ aydın ve düşünürlerden sayılıyorlardı. 21 Anayasası, daha sonraki  dönemde maalesef kendini değişmezlik zırhının içine sokan, statükolaşan Kemalist aklın en muteber metinlerindendir" dedi.
 
Miroğlu, CHP'nin 21 Anayasasını görmezlikten geldiğini, Ekmeleddin İhsanoğlu'nun, faşist darbe döneminin ürünü olan bir anayasaya bekçi olduğunu ilan etmek yerine, 21 Anayasasını savunması gerektiğini vurguladı.
 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.