BTK'ya şikayetler azaldı

BTK'ya şikayetler azaldı

BTK Online Şikayet Bildirim Sistemi'ne geçen yıl gelen şikayetler bir önceki yıla göre yüzde 1 azalarak 72 bin 311'e geriledi.

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) Online Şikayet Bildirim Sistemi'ne geçen yıl, GSM, internet ve kablo TV hizmetleriyle ilgili bir önceki yıla göre yüzde 1 azalışla 72 bin 311 şikayet geldi.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre,  BTK Tüketiciler ile İlişkiler Müdürlüğü, tüketicilerin internet üzerinden kuruma yaptıkları başvuruları ilgili firmalara iletiyor. Tüketiciler tarafından doğrudan ilgili firmalara iletilmesine rağmen çözüm bulunamayan sorunları daBTK kısa sürede çözüme kavuşturuyor.

BTK Online Şikayet Bildirim Sistemi’nden Tüketici ile İlişkiler Müdürlüğüne 2013 yılında 72 bin 862 şikayet iletilmişti. Şikayet sayısı 2014 yılında yüzde 1'lik düşüşle 72 bin 311 oldu.

Tüketici şikayetlerinin hizmet bazında dağılımına bakıldığında en çok şikayetin, GSM, internet ve kablo TV hizmetlerine yönelik geldiği görüldü. Geçen yıl tüketiciler, işletmecileri en çok fatura, abonelik sözleşmesinin feshi ve bağlantı sorunlarıyla ilgili BTK'ya şikayet etti.

Online Şikayet Bildirim Sistemi'ne ilave olarak 1 Temmuz 2014'ten itibaren operatörlere BTK tarafından getirilen yükümlülükle işletmecilerin de "online tüketici şikayet sistemleri" kurması zorunlu hale getirildi ve hayata geçirildi. Bu sistemle tüketici şikayetlerinin işletmecilere yapılabilmesi ve işletmeciler tarafından 10 iş günü içinde tüketicinin şikayetini cevaplandırmasının sağlanması hedefleniyor. Ayrıca aynı konuda yapılan şikayetlerin BTK tarafından da takip edilmesi sağlanıyor. 

Tüketici şikayetleri "tuketici .btk.gov.tr" adresinden oluşturulan kullanıcı adı ve şifresi ile Online Şikayet Bildirim Sistemi üzerinden BTK'ya iletilebiliyor. Bu yolla gönderilen şikayetlerle doğrudan işletmeciye giden şikayetlere işletmeciler 15 gün içinde cevap vermek zorunda. Gelen cevaplar,BTK tarafından incelenerek, mevzuata uygun olanlar tüketiciye iletiliyor. Yetersiz görülen cevaplar ilgili operatöre tekrar gönderiliyor veya BTK tarafından daha ayrıntılı değerlendirilmesi için incelemeye alınıyor.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.