BTK elektromanyetik alanları 7/24 izleyecek

BTK elektromanyetik alanları 7/24 izleyecek

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu baz istasyonlarından yayılan elektromanyetik alan ölçüm değerlerinin sürekli (7/24) izlenmesi amacıyla yeni bir projeyi hayata geçirdi.

Tamer Toğanaş - Arife Yıldız Ünal'ın haberi:

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK), baz istasyonlarından yayılan elektromanyetik alan (EMA) ölçüm değerlerinin sürekli (7/24) izlenmesi amacıyla yeni bir projeyi hayata geçirdi.

BTK Başkanı Tayfun Acarer, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'de kurulan tüm baz istasyonlarının elektromanyetik alan değerlerinin ölçüldüğünü ve 4 Kasım 2013 tarihinde uygulamaya koydukları e-devlet projesi ile ölçüm değerlerinin e-devlet portalı üzerinden kamuoyunun bilgisine açıldığını hatırlattı.

"Yeni projeyle 24 saat aralıksız ölçüm yapılacak"

Vatandaşları baz istasyonlarının ölçüm değerleri hakkında daha fazla bilgilendirmek amacıyla yeni bir projeyi hayata geçirdiklerini bildiren Acarer, şunları kaydetti:

"3 Ocak 2014 tarihi itibariyle devreye alınan yeni proje ile birden çok sayıda baz istasyonun yakınında bulunan okul, üniversite, hastane, bina gibi yaşam alanlarına yakın yerlere kurulan ölçüm cihazlarıyla baz istasyonlarının 24 saat sürekli ölçümleri yapılacak ve ölçüm sonuçları online olarak kamuoyuna duyurulacak. Kurulan yeni sistemin benzerleri Avrupa’da İspanya, Almanya, İtalya gibi gelişmiş ülkelerde de halihazırda kullanılıyor ve vatandaşların bilgilendirilmesi açısından önemli sonuçlar elde ediliyor.

Proje kapsamında ilk olarak Ankara'ya 10, İzmir'e de 5 adet olmak üzere toplam 15 adet sürekli ölçüm cihazı kuruldu. Bu ölçüm cihazları konum itibariyle baz istasyonlarına olabilecek en yakın noktaya yerleştirildi. Böylelikle baz istasyonuna en yakın konumda elde edilen ölçüm değerleri ile daha uzak konumda olabilecek ölçüm değerleri arasında kıyaslama imkanı sağlanabilecek."

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.