Brüksel'de Filistin için Beyaz Yürüyüş düzenlendi

Brüksel'de Filistin için Beyaz Yürüyüş düzenlendi

İsrail'in Gazze'ye saldırıları, Brüksel'de yüzlerce kişinin katıldığı ''Filistin için Beyaz Yürüyüş'' adlı etkinlikte protesto edildi.

Filistin derneklerinin öncülüğünde Kuzey Garı önünde toplanan grup, güvenlik tedbirleri altında Avrupa Birliği kurumlarının yakınındaki 50. Yıl Parkı'na yürüdü.
 
Filistin bayrakları taşıyan göstericiler, İsrail aleyhine sloganları attı. Çok sayıda kadının da yer aldığı grup, yüzlerce beyaz balonu gökyüzüne bıraktı. Göstericiler okudukları Fransızca ve Flamanca bildirilerde, İsrailli yetkililerin, işledikleri savaş suçları nedeniyle yargılanmalarını talep etti.
 
Bildiride, "İsrail'in, Batı Şeria'yı işgal politikasını sürdürmesi ve Gazze'yi kuşatması, çözüm istemediğini gösteriyor. Sorun dini kaynaklı değil, siyasidir.   Uluslararası toplum Filistin devletini tanımalıdır" denildi.
 
Yoğun güvenlik önlemleri altında gerçekleştirilen gösteri, olaysız sona erdi.
 
Hollanda’da Gazze için dayanışma gecesi
Hollanda’da, İsrail’in saldırılarına maruz kalan Gazze için dayanışma gecesi düzenlendi.
 
Saldırıların başladığı tarihten bu yana gerçekleştirdikleri farklı etkinlikler ön plana çıkan “Stand up for Palestine” grubunun düzenlediği gecede toplanan yardım paraları, bölgede bir okulun inşaatında kullanılacak.
 
Gazze’deki drama dikkat çekmek için özel üretilen tişörtlerin satıldığı geceye, farklı sanatçıların yanı sıra bazı Türk kökenli yerel siyasetçiler ile sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve farklı etnik kökenden insanlar katıldı.
 
Programın organizatörlüğünü yapan “Stand up for Palestine” grubu yönetici Mehmet Akkoç, 6 haftadır devam eden yardım kampanyasında 3 binden fazla tişört satarak, yaklaşık 40 bin avro gelir elde ettiklerini söyledi.
 
Söz konusu miktarın ilerleyen günlerde daha da artmasını beklediklerini kaydeden Akkoç, İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı kanalıyla Gazze’de bir okulun inşaatına yardımcı olmayı planladıklarını ifade etti.
 
Akkoç, üzerinde "Stand up for Palestine" yazan yardım amaçlı tasarlanan özel tişörtlere Hollandalıların da büyük ilgi gösterdiğini kaydetti.
 
Geceye katılan NIDA Partisi Rotterdam Belediye Meclisi Üyesi Aydın Peksert, Filistin davasına kayıtsız kalmanın mümkün olmadığını belirtti.
 
Kısa süre önce Filistin’i ziyaret ederek yaşanan dramı yerinde gördüğünü anlatan Peksert, Gazze’ye yardım etmek için büyük bir çaba harcadıklarını anlattı. Bu kapsamda Gazze’de yapılması planlanan limana Rotterdam Limanı’nın tecrübelerinin aktarılması için harekete geçtiklerini bildiren Peksert, "Rotterdam Limanı yönetimiyle görüşerek burada tecrübeli isimlerin birikimlerini oraya aktarmaya çalışacağız. Bunun yanı sıra Rotterdam ile Gazze’nin kardeş şehir olması içinde çaba gösteriyoruz. Zaten parti programımızda da var bu konu. Gerekli desteği bulduktan sonra konuyu meclis gündemine getirmeyi planlıyoruz” diye konuştu.
 
Programda kısa bir gösteri sunan kabare sanatçısı Nilgün Yerli ise Gazze’de yaşanan dramın yüreğini burktuğunu söyledi. 
 
AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.