Braille alfabesiyle yazılan Kur'an dünyaya dağıtılıyor

Braille alfabesiyle yazılan Kur'an dünyaya dağıtılıyor

Görme engelli müezzin tarafından braille alfabesiyle yazılan Kur'an-ı Kerim Rusya, Orta Asya Türk Cumhuriyetleri, Almanya, Bosna Hersek başta olmak üzere pek çok ülkeye gönderiliyor.

Görme engelli müezzin Rıdvan Cinkara tarafından braille alfabesiyle (körler alfabesi) yazılan Kur'an-ı Kerim ve Elifba, Diyanet İşleri Başkanlığınca dünyanın pek çok ülkesine ulaştırılıyor.

Doğuştan görme engelli olan ve hafızlıkta Türkiye birinciliği bulunan Cinkara, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 3 yıl önce görme engelliler için braille alfabesiyle Kur'an-ı Kerim hazırlayıp, Diyanet İşleri Başkanlığına sunduğunu söyledi. 

Diyanet İşleri Başkanlığının talebi üzerine de yine braille alfabesiyle Elifba hazırladığını anlatan Cinkara, "Görme engelliler Kur'an-ı Kerim'i ve diğer dini bilgileri başka kişilerin yardımıyla öğrenmek durumunda kalıyordu. Braille alfabesini bilen kardeşlerimiz, bu sayede kendi başlarına da Kur'an-ı Kerim okuyabiliyor, dini bilgilerini öğrenebiliyor" dedi. 

Görme engelliler için 8 yıldır çalışmalar yaptığını, Türkiye genelinde müftülüklerin açtığı Kur'an kurslarında öğrencilere ders verdiklerini belirten Cinkara, bu çalışmaların Türkiye ile sınırlı kalmadığını, Diyanet İşleri Başkanlığınca başka ülkelerdeki engellilerin de hizmetine sunulduğunu dile getirdi.

Cinkara, "Dünyada braille alfabesi kullanan Müslümanlar bu eserlerden yararlanabiliyor. Eserler, Diyanet İşleri Başkanlığımız aracılığıyla dünyanın pek çok ülkesine ulaştırılıyor. Başkanlığımız başta Avrupa ve Afrika ülkeleri olmak üzere dünyanın pek çok ülkesine bu kitapları gönderiyor" diye konuştu.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.