Braille alfabesiyle Kur'an-ı Kerim öğreniyorlar

Braille alfabesiyle Kur'an-ı Kerim öğreniyorlar

Kocaeli'de dernek tarafından düzenlenen kursa katılan görme engelli çocuklar, Kur'an-ı Kerim'i Braille alfabesi ile öğreniyor

Kocaeli Fatih Sultan Mehmet Görme Engelliler Spor Kulübü Derneğince düzenlenen kursa katılan görme engelli çocuklar, Braille alfabesiyle Kur\'an-ı Kerim öğreniyor.
 
İzmit ilçesindeki dernek binasında oluşturulan 15 kişilik sınıfta görme engelli öğretici, kursiyerlere temel dini bilgiler ve siyer dersleri veriyor.
Dernek Başkanı Gökmen Aydın, AA muhabirine, derneğin 2012 yılında görme engellileri spora teşvik amacıyla kurulduğunu söyledi.
 
Spor dışında engellilerin sosyal hayata kazandırılması için de birçok faaliyet gerçekleştirdiklerine dikkati çeken Aydın, "Şu anda İzmit İlçe Müftülüğünün desteğiylegörme engelliler için ücretsiz Kur\'an-ı Kerim kursu açtık. Kocaeli'de ilk defa düzenlenen kursa gelen öğrencilerimiz, Kur\'an-ı Kerim okumayı öğrenmiş durumda" diye konuştu.
Aydın, kursa 15 öğrencinin katıldığını dile getirerek, "Bu sayının daha da üzerinde görme engelliye Kuran okumayı öğretebiliriz. Bunun için yetkililerden ve halkımızdan destek bekliyoruz. Evinde oturan çok sayıda engelli kardeşimiz var, evde oturmak yerine gelip burada Kur\'an-ı Kerim okumayı öğrenebilirler" ifadesini kullandı.
"Hayata bakışları değişiyor"
 
Öğrencilere temel dini bilgiler ve siyer dersi de verdiklerini belirten Aydın, siyer dersinde Hz. Peygamber'in yaşantısını ve çektiği sıkıntıları öğrenen engellilerin hayata bakışının değiştiğini, geleceğe daha umutla bakmaya başladıklarını anlattı.
 
Doğuştan görme engelli gönüllü öğretici Mustafa Göz de çocuklara ilk önce kabartma harflerden oluşan Braille alfabesini öğrettiklerini anlatarak, "Bu alfabeyi öğrenen çocuklarımız bir aylık eğitimin ardından tecvitsiz Kur\'an-ı Kerim okuyabiliyor. Çocukların kursa ilgileri çok iyi hatta ders bittiğinde 'gitmeyelim, biraz daha duralım' diyorlar" şeklinde konuştu.
Eren Aladağ da kursa gitmeden önce Kuran okumayı bilmediğini vurgulayarak, "Kuran öğrenmeyi çok istiyordum. Kurs sayesinde kısa sürede öğrendim. Burada güzel vakit geçiriyoruz, yeni arkadaşlarla tanışıyoruz. Diğer arkadaşlarımız evde oturmasın, onlar da buraya gelip Kuran öğrensin" şeklinde konuştu.
 
AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.