Bozdağ: Ak Parti de CHP de MHP de cemaat ve tarikatlara gidiyor

Bozdağ: Ak Parti de CHP de MHP de cemaat ve tarikatlara gidiyor

CHP Genel Başkanı bile bir tarikat temsilcisi ile beraber...

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, cemaat ve tarikatların Türkiye’nin bir gerçeği olduğunu belirterek, bütün partilerin cemaat ve tarikatlarla irtibatı olduğunu söyledi. Bozdağ, "CHP Genel Başkanı bile bir tarikat temsilcisi ile beraber seçim kampanyasını başlattı. Biz de gidiyoruz. CHP de gidiyor, MHP de gidiyor, herkes gidiyor" dedi.

Bozdağ, önceki gün medyanın Ankara temsilcileriyle bir araya geldi. Toplantıya Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Huriye Martı, Din İşleri Yüksek Kurulu Başkanı Ekrem Keleş ve Diyanet İşleri Başkanlığı yetkilileri katıldı.

‘CEMAAT VE TARİKAT TÜRKİYE’DE BU BİZİM GERÇEĞİMİZ’

Bozdağ, bir soru üzerine cemaat ve tarikatın Türkiye’nin bir gerçeği olduğuna işaret ederek, “Anayasa, Tekke ve Zaviyeler Kanunu hepsini yasakladı ama şimdi hepimiz biliyoruz ki hepsi yaşıyor. Siz bir kanunla yasakladığınız da eğer bir iş yaşıyorsa onu yok etme imkanınız var mı? Yok. Şu anda Türkiye’de CHP Genel Başkanı bile hatırlarsanız seçimlerde İstanbul’da gitti, kendi belediye başkanı olduğu zaman bir tarikat temsilcisi ile beraber seçim kampanyasını başlattı. Kastamonu’ya gittiklerinde Şeyh Şaban Veli Hazretleri'nin türbesine giderek seçim kampanyasını başlattı. Biz hepimiz görüyoruz. Biz de gidiyoruz. CHP de gidiyor, MHP de gidiyor, herkes gidiyor. Toplumumuzun bir gerçeği mi bu? Gerçeği. Gözümüzü kaparsak yok oluyor mu? Yok olmuyor. O zaman biz bu gerçeği görerek, önümüzde yeni politikalar geliştirmemizde fayda vardır” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
1 Yorum