Boynuzdan bastonlara yurt dışından ilgi

Boynuzdan bastonlara yurt dışından ilgi

Bitlis'in Ahlat ilçesindeki baston ustası Refa Gökbulak'ın boynuzdan yaptığı bastonlar, internet üzerinden yurt dışına da pazarlanıyor.

Gökbulak'ın, koç, sığır ve manda boynuzlarından ürettiği bastonları, internet üzerinden yurt dışında alıcı buluyor.

Ustasının elinden sanat eserine dönüşen koç, sığır ve manda boynuzları, doğal desenleri ve ince işçiliğiyle ilgi görüyor.

İlçede yıllardır ürettiği farklı tasarımlardaki bastonlarla dikkat çeken Refa Gökbulak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, boynuzdan yapılan bastonların özel tasarımları olduğunu söyledi.

Diğer baston ustalarının ürettikleri bastonların sadece kafa, gövde ve uç kısımlarında boynuz kullandığını kaydeden Gökbulak, şunları kaydetti:

"Bu bastonun hammaddesi manda, sığır ve koç boynuzudur. Bu çok özel bir baston çeşidi. Bir bastonu bir haftada ancak yapabiliyoruz. Oldukça emek isteyen, parçalı olarak tabir etiğimiz bir yapıya sahip. Son zamanlarda özellikle yurt dışından bu bastona büyük talep gelmekte. Boynuzun hijyenik ve organik olması, başka hiçbir ustanın böyle bir baston yapmaması ilgiyi daha da artırıyor."

Bastonları özellikle yurt dışında yaşayan Türk vatandaşlarına, iş adamlarına ve devlet adamlarına gönderdiğini belirten Gökbulak, bastonları talebe göre tasarladığını ifade etti.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.