Botanik Park'ta mescid yok!

Botanik Park'ta mescid yok!

CHP’li Bakırköy Belediyesi tarafından yapılan Botanik Park’ta mescid bulunmadığı ortaya çıktı. 2 yıl önce faaliyete geçen ve yaklaşık 96 bin metrekare alana kurulan Botanik Park’ta, Müslümanların ibadetlerini yapabileceği bir camii bulunmuyor.

Bakırköy Belediyesi tarafından yapılan Botanik Park’ta mescid bulunmadığı ortaya çıktı. 2 yıl önce faaliyete geçen ve yaklaşık 96 bin metrekare alana kurulan Botanik Park’ta, Müslümanların ibadetlerini yapabileceği bir camii bulunmuyor. Bakırköy eski Belediye Başkanı Ateş Ünal Erzen döneminde inşa edilen ve açılışını CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun yaptığı Botanik Park’ta doğal gölet, gezi ve piknik alanları, çocuk parkları gibi sosyal ihtiyaçlar için farklı imkanlar sunulurken, Müslümanların ibadet haklarının göz ardı edilmesi büyük tepki çekti.

ARICI: CHP’Lİ BELEDİYE MESCİD YAPILAMAYACAĞINI AÇIKLADI

Konuyla ilgili gazetemize yaptığı açıklamada kısa bir süre önce ailesi ile Botanik Park’a gittiğini ifade eden Musa Arıcı isimli vatandaş, parkta mescid olmadığını öğrenince şaşkına döndüğünü söyledi. Yetkililerden olumsuz cevap aldığını dile getiren Arıcı, konunun takipçisi olduğunu ancak Bakırköy Belediyesi yetkililerinin kendisine, yakınlarda ibadet yerleri mevcut olduğu için parkta mescid yapılmayacağına dair e-mail yolu ile açıklama gönderdiğini bildirdi.

“TALEP ÇOK MESCİD YOK”

Bakırköy Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü Şefi Ömer Yılmaz ise, ziyaretçilerin de mescid konusunda yoğun talepleri olduğunu belirtti. Ömer Yılmaz açıklamasında, önceden alandaki restorandaki bir bölümün ibadet yeri olarak kullanıldığını, restoranın özelleştirilmesinden sonra namaz kılmak isteyenlere alan tahsis edilemediğini ifade etti. Yılmaz, Ramazan etkinlikleri kapsamında prefabrik mescid yapımının düşünüldüğünü ancak konu ile ilgili olarak henüz atılmış bir adım olmadığını vurguladı.

yeni akit

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.