Bosna'ya yardımlar sürüyor

Bosna'ya yardımlar sürüyor

Yüzyılın en büyük sel felaketinin etkilediği Bosna Hersek'e, farklı ülkelerden çeşitli yardımlar gelmeye devam ediyor. Belçika'daki Gazi Hüsrev Derneği inisiyatifinde ve Türk Dernekler Birliğinin koordinasyonunda toplanan yardımlar, Bosna Hersek sınırına

Heyette yer alan Belçika Federal Meclisi Milletvekili Veli Yüksel yaptığı açıklamada, Belçika'dan yola çıkan iki yardım tırının gümrük işlemleri tamamlandıktan sonra bu akşam Tuzla şehrine ulaşacağını ve dağıtıma başlanacağını ifade etti.
 
Ziyaret amaçlarının Belçika'dan gelen yardımlarını yerine ulaştırmak, buradaki sel mağdurları hakkında daha dazla bilgi sahibi olmak ve onların yaralarını sarmak olduğunu belirten Yüksel, yardım tırlarının içinde çeşitli gıda ürünlerinin yanı sıra giyecek ve battaniyelerin de bulunduğunu söyledi.
 
Yüksel, Belçika'da yaşayan Boşnakların kurduğu Gazi Hüsrev Derneğinin inisiyatifinde başlatılan kampanyanın, Türk Dernekler Birliği tarafından koordine edildiğini, ayrıca Dünya Yardım Misyonu Derneği tarafından da desteklendiğini belirterek, üç hafta gibi kısa bir sürede önemli miktarda yardım topladıklarını kaydetti.
 
Ziyaret kapsamında, afetzedelere ne tür yardımlar yapılabileceği yönünde incelemelerde de bulunacaklarını anlatan Yüksel, böylece Belçika'ya döndüklerinde orada devam eden yardım toplama çalışmalarını daha hızlı bir şekilde koordine edeceklerini ve ihtiyaca göre yardım toplayacaklarını vurguladı.
 
Gazi Hüsrev Derneği ve Türk Dernekler Birliği yetkililerinin bulunduğu heyet, insani yardım kuruluşu Merhamet yetkilileri ile bir araya gelerek, çeşitli değerlendirmelerde bulundu, afetzedelerin ihtiyaçları hakkında bilgi aldı.
 
Heyet ayrıca, Tuzla Belediye Başkanı Yasmin İmamoviç görüşüp ardından Saraybosna'daki Belçika ve Türkiye büyükelçiliklerinde temaslarda bulunacak.
 
AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.