Bosna’ya Marmara’dan 55 TIR dolusu yardım

Bosna’ya Marmara’dan 55 TIR dolusu yardım

Bosna Hersek Ankara Büyükelçisi Damir Canko, Bursa Valisi Münir Karaloğlu’nu makamında ziyaret ederek ülkesine yapılan yardımlardan dolayı teşekkür etti.

Marmara Belediyeler Birliği'nden bu güne kadar Bosna’ya 55 TIR yardım yapıldığı belirtilen ziyarette Bosna Hersek Fahri Konsolosu Muzaffer Çilek de hazır bulundu. 
 
Geçmiş olsun dileklerini yineleyen Vali Karaloğlu, "Rabb'im tekrar oluşacak felaketlerden hem Türkiye’yi, hem Bosna’yı korusun. Biz ülkemizde 301 cana yanarken Bosna’da ayrı bir acı olmuştu. Benzer felaketler yaşanmasın diyoruz. Biz Bosna’yı bizden biri olarak görüyoruz. Yardım kampanyasını başlattığımız gün belediyelerimiz de hemen devreye girerek yardımları hızlandırdılar. Bursa’nın Balkanlarla olan ilişkileri Balkan kökenli çok sayıda vatandaşın Bursa’da yaşıyor olması da Bursa’dan Bosna'ya yardımı kolaylaştıran unsurlardan bir tanesi." dedi.
 
Yapılan yardımlar hakkında da bilgi veren Karaloğlu, şunları söyledi: "Bursa ve Marmara Belediyeler Birliği'nden bu güne kadar Bosna’ya 55 TIR mobilya, battaniye, kanepe, gıda, inşaat, ilaçlama ve nakdi yardım gönderdik. Yardımların tamamı yerine ulaştı. Yardım kampanyamız devam ediyor."
 
2 MİLYAR EURO’LUK ZARAR
 
Bosna Hersek Ankara Büyükelçisi Damir Canko da "Yaşanan felaketin ardından Türkiye duyarsız kalmadı. Yaraları sarmak için devamlı yardım göndererek yanımızda olduğunuz için ülkem adına teşekkür ediyoruz. İlk hayat kurtarma, insani hayatta kalma kısmı tamamlandı. Şimdi maddi zararları telafi etme kısmına geçtik." şeklinde konuştu.
 
Cihan 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.