Bosna'daki sel mağdurlarına destek

Bosna'daki sel mağdurlarına destek

Bosna Hersek Askeri Ataşeler Grubu, mayıs ayında yüzyılın en büyük sel felaketinin yaşandığı ülkede, ordudan terhis edilmiş 24 askerin ailesine maddi yardımda bulundu.

Bosna Hersek Askeri Ataşeler Grubu, ülkede, mayıs ayında meydana gelen sel felaketinde zarar gören eski askerlerin ailelerine maddi yardımda bulundu.
 
Yardım kapsamında, mayıs ayında yüzyılın en büyük sel felaketinin yaşandığı Bosna Hersek'in Saraybosna, Tuzla, Doboy ve Banya Luka şehirlerinde, daha önce Bosna Hersek Ordusu'nda görev yapan ancak daha sonra ordudan terhis edilmiş 24 askerin ailesine maddi destek verildi.
 
Bosna Hersek Askeri Ataşeler Grubu adına yardımları, Türkiye Askeri Ataşesi Kurmay Albay İsa Sancaklı, Slovenya Askeri Ataşesi Albay Josef Murko ve Macaristan Askeri Ataşesi Yarbay Sandor Danyi ihtiyaç sahiplerine ulaştırdı. Doboy'da 10, Banya Luka'da 8, Tuzla'da 5 ve Saraybosna'da bir aileye para yardımında bulunuldu. 
 
Türkiye'nin Saraybosna'daki Askeri Ataşesi Kurmay Albay İsa Sancaklı,  yardımda bulundukları eski askerlere Uluslararası Göç Örgütü (IOM) aracılığıyla ulaştıklarını belirtti.
 
Her bir eski askere 400 KM (200 avro) yardım yapıldığını ifade eden Sancaklı, "Bunun büyük bir destek olmadığının farkındayız. Ama bu insanlar ve ailelerinin, kışı daha kolay geçirmeleri için elimizden geleni yapmak istedik" ifadesini kullandı.
 
Sel mağduru eski askerler de yardımlarından dolayı Bosna Hersek'teki askeri ataşelere teşekkür etti.
 
AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.