Bosna'da yaralar sarılıyor

Bosna'da yaralar sarılıyor

Bosna'da meydana gelen büyük sel felaketinin yaralarını sarmak amacıyla bölgeye giden Ribat İnsani Yardım Derneği çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Ak Parti Konya İl Gençlik Kolları Başkanı Ahmet İzi, "Artık Bosna'da ekonomik ve siyasal bir savaş va ve Türkiye'den bu konuda yardım bekliyorlar" dedi.
 
Ribat İnsani Yardım Derneği sel mağduru Bosna Hersek'in bir nebzede olsa yaralarını sardı. Son yüzyılın en büyük sel felaketiyle karşı karşıya kalan Bosna Hersek'in yardım çığlığına Ribat İnsani Yardım Derneği sessiz kalmadı. Zorlu bir savaş sürecinden sonra kendi imkanlarıyla ayakta kalabilme mücadelesi veren ecdad yadigarı güzel Bosna Hersek felaket sonrası oldukça güç bir durumla karşı karşıya kaldı. Ribat İnsani Yardım Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Seyid Duman, yönetim kurulu üyeleri, Ak Parti Konya İl Gençlik Kolları Başkanı Ahmet İzi ve Dernek gönüllüleri ile Bosna Hersek'te yardım çalışmalarını yürüttü. Yardım heyeti çalışmalarını Zavidovici merkezli olmak üzere belirleyerek sel mağdurlarına ayni ve nakdi yardımda bulundu. Bölge halkının mağduriyetine göre çalışmalarını belirleyen Ribat İnsani Yardım Derneği, gıda, temizlik ürünleri, battaniye, ev eşyası gibi acil insani yardım malzemelerini bire bir ihtiyaç sahiplerine ulaştırdı.
 
TÜRKİYE'DEN YARDIM BEKLİYORLAR
 
Ribat İnsani Yardım Derneği heyetinde bulunan Ak Parti Konya İl Gençlik Kolları Başkanı Ahmet İzi çalışmalarla ilgili şunları ifade etti: 'Ribat İnsani Yardım Derneği ile birlikte Bosna halkının yaralarını sarmak için çeşitli çalışmalar yürüttük. Çalışmalarımızda Zavidovici'yi merkez olarak belirledik. Zavidovici yüz ölçümü olarak Bosna Hersek'in en büyük ili. Bölge coğrafi yapı olarak dağlık bir yapıya sahip olmasına rağmen çok büyük bir alanı kapsıyor. Şehir, içerisinden geçen üç büyük nehrin taşması sonucu çok ciddi zarar görmüş durumda. Yaklaşık dörtyüz hanenin zarar gördüğü ifade ediliyor. Biz de bu bölgede ayni ve nakdi yardımlarımızı gerçekleştirdik. Şehrin ileri gelenleriyle yaptığımız görüşmeler sonrasında şunu ifade etmek oldukça önem arz ediyor. Bosna'da silahla savaş tamamen bitmiş durumda artık Bosna'da ki savaş ekonomik ve siyasal bir savaş Türkiye'den de bu konuda yardım bekliyorlar'
 
Yeni Şafak 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.