Bosna'da Suriye'de savaşanlara on yıl hapis

Bosna'da Suriye'de savaşanlara on yıl hapis

Bosna yönetimi Suriye'de muhaliflerin safında savaşa giden gençleri engellemek için yeni bir kanun çıkardı

Bosna'da hükümet, Suriye'de  savaşmaya gidenlerin önünü kesmek için yeni bir kanun çıkardı. yeni çıkarılan kanunla Suriye'ye gidenlere 10 yıla varan hapis cezası verilmesi öngörülüyor.

Reuters'tın iddiasına göre, geçtiğimiz yıl içerisinde 150 Boşnak genç Suriye'ye gitti ve bunlardan 15'i buradaki çatışmalarda hayatını kaybetti.  Habere göre bazıları ise Şeriat altında yeni bir hayata başlama umuduyla eşlerini ve çocuklarını da kendileriyle birlikte götürdü. Bosna'da onaylanan yeni kanunun, Suriye'ye giden Boşnak genç sayısını düşüreceği ileri sürülüyor. 

Savaşmak için giden Boşnakların daha çok Zenika şehrinden olduğu bildiriliyor. Zenikalı bir öğrenci olan Emir, kardeşinin Suriye'de olduğunu televizyonlardan öğrendiğini, öldürüleceği hususunda endişe duyduklarını söyledi. Emir kardeşinin savaşmak için değil Esad'ın saldırılarına uğrayan sivillere yardım etmek için gittiğini söyledi.

Emir, çıkarılan kanunun gitmeye kararlı olanlar için caydırıcı olmayacağını ancak gitmeden önce iki kez düşünmelerine ve ailelerinin onları ikna için daha çok çaba sarf etmelerini etkileyeceğini savundu.

Suriye'e üç yıldır devam eden savaşa binlerce Avrupa vatandaşının Esad'a karşı savaşmak için Suriye'ye gittiği tahmin ediliyor. İngiltere ve Fransa, diğer Avrupa Birliği ülkelerinde de gündeme gelen bu mevzuyla ilgili tedbirlerin alınacağı söyleniyor.

Dünya Bülteni

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.